Hirdetés

Az egészséggel kapcsolatos funkciók fejlődtek a legnagyobbat az új Samsung Galaxy Watch3 okosórában. A rozsdamentes acél házzal és bőr szíjjal vagy titánium házzal és fém szíjjal két méretben érkező óra képes véroxigénszint-mérésre vagy akár EKG készítésére is.

Galaxy Watch3

A tokozás két méretben, 41 és 45 milliméterben készül, a titánium változat azonban csak a nagyobb óra esetében érhető el. A 45 milliméteres acél óra 53,8 grammot, a titánium változat 43 grammot nyom. A 41 milliméteres acél Watch3 48,2 grammal fogja a csuklónkat terhelni. 

Mind a három változatra igaz, hogy IP68 és MIL-STD-810G szabványok szerint víz- és porállók. Ráadásul visszatér bennük a forgatható lünetta, melynek segítségével navigálhatunk a Tizen alapú Wearable OS 5.0-ban.

A Wearable OS 5.0 az Exynos 9110-en (1,15GHz), 1GB RAM-on és 8GB háttértárral fut az órán. Csatlakozni képes bármilyen Android 5.0-át futtató androidos készülékhez, melyben 1,5GB vagy annál több RAM van, illetve iPhone 5-nél újabb, minimum iOS 9-et futtató iPhone-okhoz.

Ha már a hardverről van szó, van a Watch3-ból LTE modell is. Minden órára jellemző azonban az, hogy GPS, Glonass, GALILEO, Beidou, WiFi b/g/n, NFC és Bluetooth 5.0 csatlakozással is bír.

Az akkumulátor méretét tekintve a 41 milliméteres órában 247 milliamperórás akkumulátor van, a 45 milliméteres változatban pedig egy 340 milliamperórás akku figyel. A Samsung egyelőre az üzemidőről nem közölt adatokat, az viszont biztos, hogy az óra vezeték nélkül is tölthető, akár a powersharingre képes okostelefonokról, mint a Note20 is.

És akkor jöjjenek az egészségügyi funkciók! A Watch3 képes érzékelni, ha valaki elesik és SOS üzenetet küld a telefonon keresztül az előre meghatározott kontaktoknak. Emellett véroxigén-szint méréssel (SpO2) és vérnyomás méréssel állítja be a fitneszcélokat.

A Futáselemzés funkcióval a felhasználók valós idejű visszajelzést kaphatnak futás közben, az edzés befejezésekor pedig hat tényezőre kiterjedő elemzést készít az eszköz, amely alapján javíthatnak a technikájukon és a teljesítményükön, valamint a sérülésveszély is csökkenthető. A kardióedzés követése közben elérhetők a maximális oxigénfelvételi szintre vonatkozó adatok, amelyek mutatják a szervezet terhelhetőségét. Emellett a Galaxy Watch3 frissített alvásértékeléssel és tippekkel érkezik.

Elérhetőség Magyarországon

A Galaxy Watch3 készülékek Magyarországon 2020. augusztus 21-től lesznek elérhetők. Azok a felhasználók, akik 2020. augusztus 5. és augusztus 20. között rendelnek Galaxy Watch3 készüléket, előrendelői promócióban vezeték nélküli töltőt és sportszíjat kapnak ajándékba.

A Galaxy Watch3 41 mm és 45 mm méretekben lesz kapható, LTE és Bluetooth változatban egyaránt. A Galaxy Watch 41 mm-es változata bronz és ezüst színekben lesz elérhető, a Galaxy Watch 45 mm-es változata pedig ezüst és fekete árnyalatokban lesz kapható. A Galaxy Watch Titánium változata várhatóan a negyedik negyedévtől lesz elérhető. A 41- illetve 45 mm-es Bluetooth változat 149.990 és 159.990 forintos, az LTE verziók pedig 169.990 és 179.990 forintos ajánlott fogyasztói áron érkeznek.

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.