Vannak már mindenféle iPhone 8 pletyka az interneten, egyesek szerint 3D kamerával bír majd az új iPhone, mások szerint az Apple áttér az OLED kijelzőre, sőt hajlított kijelzős modell is érkezik majd.

Hogy mi is lesz az igazság, azt még nagyon nem tudhatjuk, de a The Wall Street Journal (WSJ) szerint az Apple több mint 10 prototípust tesztel már, melyek között van egy ívelt kijelzős modell is.

A WSJ szerint az Apple sürgeti az OLED kijelző beszállítóit azzal a megjegyzéssel, hogy a kijelzők felbontása legyen jobb, mint a Samsungé. Na már most ez több szempontból is érdekes! Egyrészről nagyobb felbontású kijelző iPhone-ban, mint a Samsung QHD (2560 x 1440 pixel) panelje? Ha valóban ilyen nagy felbontású lesz, akkor mekkora lesz az akkumulátor? Az Apple valóban kész lenne, hogy ilyen nagy felbontású kijelzőket rakjon iPhone-ba?

Ami érdekesség még, hogy néhány hajlított panel a Samsung Display-től származik, noha ez nem meglepetés, hisz például a RAM chip is a Samsung-tól van az iPhone 7 modellekben. A Samsung behozta az okostelefonok világába az ívelt kijelzőt mint trendet, most pedig az iPhone is erre az útra térne rá? Az OLED panelek gyártása drágább és több időt vesz igénybe, mint az IPS LCD, viszont az Apple-nek valami nagyobbat kell villantania, hisz most lesz jövőre 10 éves az iPhone.

iPhone 7
iPhone 7

A WSJ nem nevezte meg a készüléket, de ha tényleg panelt vált az Apple, illetve ennyi prototípust tesztel, akkor nem hinnénk, hogy csak egy 7S-t kapunk jövőre. Mindenesetre kiderül majd!

Hirdetés
FORRÁSWSJ
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.