Az Apple MagSafe akkumulátorát egy mozdulattal a helyére pattinthatjuk, ennek megfelelően hatékonyan tölthetjük a telefonunkat akár útközben is, mert kiszerelése kompakt és intuitív. Mindemellett a tökéletesen elhelyezett mágnesek a helyén tartják az iPhone hátlapján – így a készülék vezeték nélkül, biztonságosan, és ami a legfontosabb, megbízhatóan tölthető (60 és 70%-os töltöttséget eredményezve).

Ez nem töltő, hanem akkumulátor

Régebben, ha az okoseszközöket gyorsan fel szerettük volna tölteni, csak vásároltunk egy powerbankot és így utazásaink során mindig elérhetőek voltunk. Az Apple innovatív MagSafe akkumulátora sokkal gyorsabban töltődik, ha 27 wattos vagy annál erősebb – például a MacBookokhoz csomagolt – adaptert használunk. Abban az esetben, ha vezeték nélküli töltőre lenne szükségünk, csatlakoztathatunk hozzá egy Lightning kábelt, amit viszont sajnos csak külön tudunk beszerezni a közel 35 ezer forintért kapható Magsafe Battery Pack mellé.

A MagSafe akkumulátorcsomag és az iPhone töltése: Amikor a Battery Pack-et az iPhone-hoz illesztjük, az egyik eszközt áramforráshoz szükséges csatlakoztatni, ekkor a következők közül választhatunk: Apple USB-C–Lightning-kábel és egy Apple 20W USB-C töltő, vagy más kompatibilis hálózati adapter (minimálisan 20 wattos kimenő teljesítmény; ezeket a kiegészítőket csak külön tudjuk megvenni!). Az aksin lévő állapotjelző a töltés alatt sárga színnel jelez, majd a művelet befejezése után zöldre vált át.

Legyünk tisztában azzal, hogy a töltés alapból 90 százalékra korlátozódik a MagSafe akkumulátorcsomag élettartamának tökéletesítése céljából. Az erre vonatkozó korlátozás megszüntetéséhez nyissuk meg a „Vezérlőközpontot”, klikkeljünk az „Alacsony töltöttségű mód” lehetőségre, majd koppintsunk a „Töltés 90% fölé” funkcióra.

Az Apple termék súlyával probléma lehet

Amikor először csatlakoztatjuk az akkumulátorcsomagot az iPhone 12-es vagy újabb modellekhez (a régebbi típusokhoz nem használható), és útközben alkalmazzuk, előfordulhat, hogy nem fér el a készülékkel együtt a nadrágzsebünkben. Tehát túl nagy lehet a telefonnal együtt, bár tény, hogy ez egyéni nézőpont és szempont kérdése, viszont hosszabb távon zavaró lehet.

A MagSafe Packot úgy tervezték meg, hogy azt sugallja, hogy felszerelve magunkkal vihető, azonban a valóságban ehhez egyszerűen túl terjedelmes. A másik negatívum, hogy ez a termék nem vízálló, függetlenül attól, hogy maga az iPhone viszont az. A helyzet kicsit paradox, viszont célszerű eldönteni, hogy mire szeretnénk alkalmazni a MagSafe-et, amely mágnesekkel kapcsolódik a telefon hátuljához, és megjelenik az iOS akkumulátor widgetjében. Sokan arra számítanak, hogy valami varázslat jelenik meg a képernyőn, csillogó-villogó jelekkel, ám ehelyett egyszerűen szépen végzi a „dolgát”, azaz jelzi, hogy töltődik az okostelefon.

Érdemes megvásárolni az Apple terméket?

Az Apple MagSafe Battery Pack egy egyedi funkcióval rendelkezik: ez pedig a kényelem. Azonban a kínált komfort nem egy létező probléma megoldását jelenti; a legtöbb felhasználó számára a powerbankoknak nem kell csatlakoztathatónak, illetve hordozhatónak lenniük. Ami határozottan az Apple terméke mellett szól, hogy maga a töltési folyamat gyors és hatékony. 

Az utazás során, például vonaton vagy repülőn a telefont repülőgép-üzemmódba tesszük, így ez a töltési módszer elfogadható, ugyanis a klasszikus „kábeles” megoldás ilyen helyeken elérhetetlen.

Vásárlás előtt

Ahogy korábban említettük, azt kell eldöntenünk, hogy főleg hosszabb távon mire kívánjuk alkalmazni a MagSafe-et. Sok esetben a leghatékonyabb és legelegánsabb megoldás az iPhone töltésére a kábeles tápegység, ugyanakkor a csatlakoztatási opciót tekintve ez széles körben csak korlátozottan áll rendelkezésünkre.

Azt mindenképp vegyük figyelembe, hogy az Apple termékek alapvetően költségesek, ugyanakkor biztonságosak és 100%-os kényelmet nyújtanak, nehézséget csak annak okozhatnak, aki most ismerkedik ezzel a különleges „világgal”.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.