Április 21-ét Messiásként várták azok, akik előrendelték a Samsung Galaxy S8 és az S8+ zászlóshajókat, hiszen a vállalat ma kezdte meg a készülékek kiszállítását, és ez nemcsak külföldön, hanem hazánkban is így történt vagy éppen történik. A dél-koreai vásárlók icipici hányadának viszont nem csak ez a nap volt piros (betűs), hanem a csúcsmodellek kijelzője is, pedig ha valami, akkor ez egyáltalán nem szokványos az AMOLED paneleknél, inkább a hűvös fehérről és a túlszaturált színekről híres ez a képernyő.

Nyilván ennek a felhasználók nem örülnek, ám a Samsung hivatalos álláspontja szerint érdemes a képernyő fehéregyensúlyát manuálisan átállítani, így a probléma megoldódik, ha pedig mégsem, akkor sem kell csüggedni, hiszen hamarosan jön a szoftverfrissítés, ami már orvosolja a dolgot.

A szakértők szerint a hiba nem a gyártónak köszönhető, hanem magának az AMOLED panelnek, ami a folyadékkristályos kijelzőkkel ellentétben nem rendelkezik háttérvilágítással, apró pontok gyulladnak ki mindig, ám ezeket a szerves anyagokat nem könnyű elrendezni. Akinek az update után sem lesz jó a kijelző, azoknak a Samsung ezt díjmentesen cseréli, ám remélhetőleg erre nem kerül majd sor.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt