Hirdetés

Igen, igaz a hír, miszerint a Philips okostelefon gyártásba kezdett és két modellt már a piacra is dobott Kínában. Név szerint a PH1 és a PH2  a két újonc. Ezek a készülékek új bevételforrást jelenthetnek a márkának, belépő szintű specifikációkkal rendelkező, megfizethető árakon kínált telefonokról van szó.

A PH2 egy 6,2 hüvelykes, 720p+ felbontású LCD kijelzővel rendelkezik. 5 megapixeles szelfi kamera helyezkedik el a képernyő tetején, mellyel működik az arcfelismerés, illetve a készülék oldalán van egy ujjlenyomat-olvasó. A matt üveg hátlapon van egy 13 megapixeles fő kamera és egy 2 megapixeles mélységérzékelő. A telefon csak 720p-vel képes videót készíteni.

A Philips PH2 3900 mAh-s akkumulátorral rendelkezik és valószínűleg nem képes gyors töltésre. A telefonhoz tartozik egy ajándékcsomag is, melyben van egy tok, védőfólia és egy töltőfej. A PH2-t 4 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel szerelték fel, amely bővíthető microSD kártyával. A készüléken Android fut egy csipetnyi Huawei-el, ugyanis a Huawei Mobile Services van használatban. Nincs szó HarmonyOS-ről, de az Android verzióját sem tudjuk biztosan melyikről van szó. A két készülék közül ez jelent meg hamarabb.

A PH2-t és PH1-t egyaránt Unisoc Tiger T310 lapkakészlettel látták el. USB-C és 3,5 milliméteres Jack csatlakozó szintén mindkét modellnél megtalálható.

A PH1 6,5 hüvelykes HD+ kijelzővel rendelkezik, csepp alakú notch-csal, melyben szintén egy 5 megapixeles szelfi kamera helyezkedik el. A hátlapon kicsit másabb alakban láthatjuk a kamerákat, melyek szenzorok és felbontás tekintetében megegyeznek a másik modellével. Szintén 4 GB rendszermemóriával látták el, viszont tárhelyben több lehetősége van a vásárlónak: 32, 61 és 128 GB közül választhat. A PH1 4700mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ami egy kicsit barátibb a PH2-höz képest.

Árban a PH2 125 amerikai dollárnak megfelelő összeg, a PH1 4/32GB-os verzió 78, a 4/128GB-os 120 dollárba kerül. Érdekes húzás ez a Philipstől, de már túl rég volt a Xenium sorozat, ideje volt beújítaniuk.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena