A Localytics elemző cég legújabb grafikonja megmutatja, hogy mely országokban a legkelendőbb az új 4 inches iPhone. Adataikból kiderül, hogy jól fogadta az európai piac összességében, példának okáért a briteknél és franciáknál, ahol elérte a társadalom 1%-át az új készülék. Tehát az ország népességének 1% vásárolta meg az új az készüléket. Kanadában és Hong Kong-ban is hasonló adatokat mértek. Az USA-ban azonban csak 0.4%, ez teljesen megfelel a világátlagnak.

iPhoneSE-4ColorFan-PR_US-EN-PRINTAzonban mégis a 6-os sorozat, 5s és 5c eladási adataihoz viszonyítva jelentősen elmarad a vásárlói affinitás. Ha jobban belegondolunk, az emberek nem szívesen váltanak nagyobb kijelzőről kisebbre. Így az iPhone 6-t használók ha váltanak is, akkor csak a 6s jöhet szóba, hiába drágább az SE-nél. Az 5s-t használók is inkább nagyobb kijelzőre váltanak, kivéve akik szerelmesek az 5-ös sorozat dizájnjába, vagy csak túl nagy nekik a nagyobb iPhone.

Viszont specifikációk terén az iPhone SE rendre megállja a helyét a mai csúcsmodellek körében. 4″ kijelző mindenki számára ideális, aki nagyobbat szeretne az nagyobbat választ. Az A9-es processzornak és a 2GB RAM-nak köszönhetően épp olyan fürge, mint a 6s-t és 6s Plust, a fotók minőségéért pedig ugyanaz a 12MP kamera szolgál a hátlapon. Elérhető a Live Photos, de a 3D Touch-ot nem kapta meg. Ami a legnagyobb szívfájdalom lehet, az az előlapi kamera, ami maradt a 3 évvel ezelőtti 1,2 megapixel, valamint az első generációs Touch ID az 5S-ből. Elérhetővé vált az Apple Pay a hátlapba épített NFC chip segítségével, viszont ez még Magyarországon nem aktuális sajnos. Tökéletes választás azok számára akik nem szeretik a nagy kijelzős készülékeket, de már elérkezettnek látják a váltást.

seesElvileg rengeteg iPhone felhasználó van, aki még nem váltott a nagyobb kijelzővel szerelt modellekre és nem is fognak. Számukra (ha kitartanak az Apple mellett) csak az SE ad frissítési lehetőséget vagy szoftveres támogatás nélkül maradnak egy idő után, valamint több hardveres változásból is kimaradtak. Idén szeptemberben jelenik meg az iPhone 7, mely az új A10-es chipset mellett új modemmel is kecsegtet majd, s kitudja még mivel. Ezzel együtt az SE ára is esni fog és akkor még jobb vétel lesz, mert kapunk egy 2-3 évre időtálló készüléket csúcshardverrel, kis házban.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook