Hirdetés

Arra meglehetősen nagy téteben lehetne fogadni, hogy az Apple idén szeptemberben kiadja a tavalyi készülékek örököseit, méghozzá 7s és 7s Plus megnevezéssel. A kockázatot inkább akkor vállalja be valaki, ha az ezek mellé tervezett modellre is nagyobb volumenű pénzösszeget tesz fel, hiszen a tizedik születésnap alkalmából érkező iPhone 8 állítólag októberben mutatkozik majd be. A specifikációkat még nem lehet tudni, de a merészebbek 5,8 hüvelykes OLED panelt emlegetnek.

Az biztos, hogy most Kínából is ezt megerősítő hírek érkeztek, hiszen az Apple arra utasította partnereit, hogy kezdjék el az A11-es lapka sorozatgyártását, ráadásul nem kis mennyiségben. A rendszerchip gyártásából a TSMC veszi majd ki leginkább a részét, de a Qualcomm és az NXP is besegít majd. Az Apple az iPhone 8 életciklusa alatt nagyjából 220-230 millió példányt szeretne értékesíteni, SoC-kből pedig 2017 második felében 50 milliót kíván legyártatni. Elég durva számok, szemléltetésképpen 2016 utolsó negyedévében például 78,3 millió iPhone talált gazdára.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt