A Xiaomi Új-Delhiben tartott sajtótájékoztatót, ahol a legújabb, dupla kamerás készülékéről rántotta le a leplet, aminek a Mi A1 nevet adományozták és sok hasonlóságot mutat a Mi 5X-hez képest.  A készülék az Android One közösségbe csöppent és 7.1.2 Nougatot futtat.

Belül egy 14 nm-es Snapdragon 625-ös lapka dolgozik, 4 GB RAM és 64 GB-os adattároló van még mellette. A mobil előlapjánegy 5,5″-es, Full HD felbontású LTPS kijelzővel nézhetünk farkasszemet, hátul pedig két darab 12 megapixeles (egyik f/1,8, OIS, a másik f/2,6-os) kamerába mosolyoghatunk bele.

A telefon hátsó felén van még azért érdekesség, egyrészt az ujjlenyomat-olvasó, másrészt pedig az előbb említett Android One felirat, ami jelzi, hogy egy kedvező árú készülékről van szó, ráadásul stock Android, egyedül a kameraalkalmazás mutatja a MIUI 9 apró jelenlétét.

A 3080 mAh-s akkumulátor USB Type-C-n keresztül tölthető, a Mi A1 emellett két SIM-et kezel, van benne B20-as LTE, és hazánkban is elérhető lesz az EuStocknál 64 900 forintos áron.