Hirdetés

Már kevesebb, mint egy nap van hátra, és a Google egy nagyszabású rendezvény keretében bejelenti az Android operációs rendszer legújabb verzióját. Egész pontosan a végleges változatot, hiszen a jelenleg Android O néven futó rendszer már elérhető volt a bétatesztelők számára. Helyi idő szerint délután 14:40-kor kezdődik New Yorkban az esemény, amelyet online is bárki követhet majd. Itt leplezik majd le a 8.0-s verziószámmal startoló rendszer hivatalos nevét.

Eddig csak az „O” kezdőbetű volt a biztos és a Google korábbi gyakorlatának megfelelően mindig egy édességről nevezik el az Android verzióit. Már korábban voltak, akiknek elsőként a tejkrémmel töltött kakaós keksz, az Oreo jutott eszébe, mint lehetséges megoldás. Úgy néz ki, tényleg ezen a néven jön a 8.0-s változat, mivel az online közvetítés oldalának URL címében is szerepel ez a név. Ez lehet akár véletlen, akár szándékos szivárogtatás is, de Evan Blass, a híres bennfentes is egy Oreo képpel üzent a követőinek Twitteren, tehát nagyon befutónak tűnik a dolog. A bejelentés és a név leleplezése után pedig máris az lesz a legfontosabb kérdés, hogy mely telefonok és mikor kapják meg az új verziót.

Hirdetés
FORRÁSRedmond Pie
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.

1 hozzászólás

Comments are closed.