Hirdetés

Útnak indította első okosóráját a kínai cég, bejelentették a OnePlus Watch-ot. Az óra két kiadásban érkezik: Classic és Cobalt Limited Edition. Nézzük a specifikációkat, funkciókat és nem utolsó sorban az árakat!

Design és megjelenítés

A OnePlus Watch egyetlen, 46 mm-es méretben érkezik, viszont két színopció közül is választhatunk: Moonlight Silver és Midnight Black. Az óra köralakú, oldalán két gombbal melynek egyikén egy OnePlus felirat látható. A gyártó állítása szerint az eszköz kerete rozsdamentes acél (amely minden bizonnyal igen strapabíró), valamint IP68-as tanusítvánnyal is rendelkezik. Érdekesség, hogy minden órát kézzel csiszolnak a tökéletes fényesség elérése érdekében. A készülékhez fluorelasztomer szíjat kapunk a dobozban, de természetesen utángyártott pántokkal is kompatibilis. Az óra 46,4 x 46,4 x 10,9mm, és 45 grammot nyom szíj nélkül.

OnePlus Watch Cobalt Limited Edition

A OnePlus Watch-nak lesz egy limitált verziója is, ami kobalt alumíniumból készül (ez kétszer olyan erős mint a rozsdamentes acél), valamint kijelzőjét – ami egy 1,39 hüvelykes, 454 x 454 pixel felbontású AMOLED panel (csakúgy mint a sima verziónál) – ívelt zafírüveg védi.

Specifikációk, funkciók, szenzorok

A burkolat alatt egy STM32-es processzor ügyködik 1 GB rammal és 4 GB belső tárhellyel párosítva. Ez bőven elég arra, hogy akadásmentesen, tökéletes felhasználói élmény mellett futtassa az – egyébként igen lényegretörő elnevezésű – OnePlus Watch OS-t. A kijelző alatt egy 402 mAh kapacitású akkumulátor található, melyet durván 20 perc alatt teli is tölthetünk.

A készülékben kapunk gyorsulásmérőt, giroszkópot, magnetométert, barométert, optikai pulzusmérőt és persze fényérzékelőket is. Az aktivitásainkat a OnePlus Health appban tudjuk nyomonkövetni, amiben az óra párosítása után személyre is szabhatjuk a beállításainkat.

OnePlus Watch(Midnight Black)

A OnePlus Watch mindemellett figyelemmel kíséri mennyit alszunk, mennyire vagyunk stresszesek, illetve tájékoztatást ad a véroxigénszintünkről is. Sportoláshoz is remek óra lehet, hiszen a beépített GPS mellett több mint 110 különféle sporttevékenységet támogat. A Bluetooth 5.0-nak köszönhetően telefonnal való párosítás után (ami az NFC-nek hála rendkívül gyors és egyszerű) kijelzi az üzeneteket, szabadon váltogathatunk a zenéink között és hívásokat is fogadhatunk.

Az árazással sem szállt el a gyártó, Európában 159€-ért lesz megvásárolható a készülék, ami szerintem – feltéve ha az óra tényleg olyan jó lesz ahogyan azt beharangozták – teljesen korrekt.

Laci videója az új OnePlus 9 Próról, amivel biztosan remek párost alkot majd az óra:

 

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Tomi
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.