Kicsit megkéstünk ezzel a cikkel a nyaralások miatt, ezért elnézéseteket kérjük. A kínai OnePlus startup július végén mutatta be következő zászlóskészülékét, a OnePlus 2-t. A cég nem habozott, rögtön 2016 legjobb készülékének nevezte el. A bejelentés egyébként VR-ban (virtuális valóságban) folyt, amit a gyártó YouTube csatornáján meg is nézhettek (tök jó, ahogy forgatod a telefonodat a videó nézése közben olyan, mintha ott lennél):

Ahogy láthatjátok, a cucc nem nevezhető gyengének. Az elődjéhez (a One-hoz) képest specifikációban és megjelenésben is mégütősebb, prémiumabb hatást kelt. Kezdjünk a külsővel.

oneplus2-1

Az előlap nagyrészét az 1080p FullHD felbontású 5.5″-es átlójú In-Cell LCD kijelző teszi ki. Újdonság, hogy a kijelző alatt helyet kapott egy dedikált home gomb, továbbá nem csak szoftveresen érhető el. Vagyis.. ez csak részben igaz. A home gombnak kialakítottak egy konkrét helyet, mivel alatta lapul az újonnan bemutatkozott OnePlus ujjlenyomatolvasó, ami szerintük az iPhone 6 biometrikus szenzoránál is jóval gyorsabb. Viszont a gomb nem fizikai, nem nyomható be.

Az előlapot magnéziumkeret fogja körbe, amin a szintén prémium hatást előidéző valódi fém gombok is helyet kapnak. Az elődmodellhez képest ez jelentős előrelépést eredményez. A készülék hátlapja ötféle stílusban lesz elérhető: bambusz, kevlár, fekete, fa és barack. Ezt a cég StyleSwap hátlapnak nevezi.

oneplus2-3

A kamera fejlesztéséről sem feledkeztek meg. A szenzor kapott lézeres autófókuszt (0.2 másodperces automatikus fókusz) az LG csúcsmodelljeihez hasonlóan, valamint optikai képstabilizáló rendszert (OIS). Az elődhöz hasonlóan, ezzel is lehet rögzíteni 4K felbontású videókat és 13 MP (1,3 µm) felbontású fotókat, van dupla vakuja, lehet lassított és time lapse videókat felvenni. Térjünk át a hardverre..

Nem gyenge.. 4GB (/3) LPDDR4 típusú RAM, nyolcmagos, 64 bit architektúrájú Snapdragon 810 v2.1 fajtájú processzor, Adreno 430-as grafikus gyorsító (GPU), 64GB (/16) belső tárhely. Mindezek ellátásáról a 3300 mAh kapacitású akksi gondoskodik. Ennek töltését pedig az USB Type-C porton végezhetjük el az adatátvitellel egyetemben. Kíváncsian várom, hogy egy benchmark teszten mit fog produkálni ez az ördögi masina..

További extra az okostelefonban, hogy két darab SIM kártyát képes egyszerre kezelni (Dual SIM) 4G LTE hálózaton akár. Szoftvert tekintve természetesen Android 5.1 fut a készüléken a gyártó egyedi kezelőfelületével/extráival megspékelve, ami az OxygenOS nevet kapta, ennek a 2.0-ás verziója.

Árazást tekintve a OnePlus 2 még mindig jóval alacsonyabban maradt konkurenseihez mérten, ugyanakkor már nem annyira olcsó, mint elődje volt. A 16GB belső tárhelyes és 3GB RAM-os készülék Magyarországon 108 ezer forintért vihető majd, a 64GB belső tárhelyes és 4GB RAM-os 130 ezerért. Az előrendelés beindult, már több mint 3 milliót le is csaptak. A 2016-os csúcsmodell gyilkos név nem véletlen, hiszen 2016 előtt nemigen láthatunk belőle érdemben. További információk a készülékről a magyar nyelvű weboldalán: link

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.