Az OLED kijelzőket már jól ismerhetitek az okostelefonok és a televíziók piacáról, ugyanakkor azt már kevesebben tudhatják, hogy a laptopok piacán a 2021-es év is pont erről a technológiáról szól. Legalábbis az itthon piacvezető ASUS számára mindenképpen és szerencsére a tajvani gyártó úgy gondolta, hogy rögtön szinte mindenkinek elérhetővé teszik az OLED előnyeit és nem csak a legfelsőbb szegmensben vetik be ezt a paneltípust.

Ezért az alábbiakban röviden bemutatunk nektek két olyan OLED kijelzős laptopot, melyet 300 000 Ft alatti áron vásárolhattok meg. Voltunk olyan szerencsések, hogy az ASUS legolcsóbb OLED kijelzős modelljei nem egy családból származnak, így bőven van különbség a gépek között, illetve a célközönség között is, ami egy remek döntés a cégtől, hiszen a Vivobook és Zenbook széria legolcsóbb OLED-es tagjaival egyszerre nyitottak a fiatalok és az üzleti felhasználók felé.

Vivobook S (S513)

A Vivobook S széria egy nagyon kedvelt vonal itthon, hiszen kimondottan jó ár/érték arányt kínál és nem veti meg az újabb fejlesztéseket sem. Erre remek példa az OLED kijelző gyors adaptálása, melynek eredménye ismét egy remek ajánlat. Az OLED kijelzős Vivobook modellekkel ugyanis már bőven 300 000 Ft alatt találkozhatunk, ráadásul ezekben akár 11. generációs Intel Core i7-1165G7 processzort is találhatunk, mely négy magjával és viszonylag magas órajelével az egyik legfrissebb és legerősebb alacsony fogyasztású laptop processzor.

A külső terén is nemrég újított ebben a szériában az ASUS, az új modellek letisztultabbak lettek viszont a korábban kínált élénkebb színeket továbbra is sokan hiányolják. Jelenleg fekete és ezüst színekben kapható a széria, mindkettő inkább férfias, de egyébként az ezüst világossága és letisztultsága a női vásárlók számára is vonzó lehet.

A 15,6 hüvelykes Full HD kijelző körül viszonylag vékonyak a kávák, de ami ennél sokkal fontosabb az a panel minősége. Nem csak ebben az árszegmensben, hanem nagyjából mindenhol csodájára járhatunk az OLED panel gyönyörű színeinek és magas fényerejének. Egyszerűen öröm a tartalomfogyasztás ezeken a gépeken és nem utolsó sorban a munka is jobban mehet, hiszen a gyorsabb válaszidő is jobb képélményt biztosít, illetve az OLED egyik legnagyobb előnye az, hogy jobban kíméli a szemünket, mint a hagyományos IPS panel.

Zenbook 13 OLED (UX325)

A Zenbook széria nem véletlenül az egyik legnépszerűbb laptop család Magyarországon. Szinte minden méretben és erőben találkozhatunk velük, a Zenbook 13 OLED pedig egy igazi társ. Kompakt, könnyű, vékony és mondanunk sem kell, hogy szuper a kijelzője. A 13 hüvelykes Full HD felbontású OLED panelje Pantone validált és 100%-os DCI-P3 színskála lefedettséggel rendelkezik, így akár könnyedebb képszerkesztése vagy blogunk, Instagram oldalunk menedzselésére is kiváló a mindennapi munka mellett.

A fenyőszürke szín és a Zenbook családra jellemző csiszolt fedlap sokkal drágább hatást kelt, mint amennyibe valójában kerül, hiszen a szintén négymagos és 11. generációs Intel Core i5-1135G7-tel szerelt modell is befért 300 000 Ft alá. Említést érdemel még a Thunderbolt 4-es USB-C csatlakozó, mely igazán sokoldalúvá teheti ezt az alig 1 kilós laptopot. Komolyabb munkára persze érdemes a Zenbook Pro vonalon nézelődni, de az irodai szoftverekhez és könnyedebb grafikai feladatokhoz jelenleg aligha van jobb mobil processzor az aktuális Intel generációnál.

Összességében jó látni, hogy a sokak számára lélektani határt jelentő 300 000 Ft alá is számos izgalmas és praktikus megoldás fér be. Az OLED megjelenése óriásit lendíthet a laptopok piacán, az ASUS pedig elsők között vezette be itthon, ráadásul elérhető áron. Tudj meg többet az Intel processzoros ASUS OLED laptopokról.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.