Hirdetés

Olcsóbb és hatékonyabb lehet a Snapdragon 7 Gen3, a TSMC 4 nanométeres technológiájával készülő lapka azonban nem múlja felül teljesítményben a Snapdragon 7+ Gen2-t a kiszivárgott specifikáció szerint.

Az új lapka 1+3+4-es architektúrával érkezhet, ami az elődjéhez hasonló felépítést jelent. A CPU egy 2,63 GHz-es főmagból, valamint három 2,4GHz-es és négy 1,8GHz-es mag is a processzor részét képezi a pletykák alapján.

Olcsóbb és hatékonyabb lehet a Snapdragon 7 Gen3 - a kiszivárgott információk
A kiszivárgott információk

A főmag a Cortex A715-ös lehet, egy Adreno 720-as GPU társaságában.

Összehasonlításképp a Snapdragon 7+ Gen2 egy 2,91 GHz-es főmagot, három 2,49 GHz-es és négy 1,8 GHz-es további magot tartalmazó processzort kapott egy Adreno 725-ös GPU társaságában.

Ezek alapján a Snapdragon 7 Gen3 valamivel gyengébbnek ígérkezik a Snapdragon 7+ Gen2-nél.

Utóbbi csak néhány mobilban vált elérhetővé, ilyen például a Redmi Note 12 Turbo és a Realme GT Neo5 SE. Ennek oka valószínűleg a lapka magasabb ára volt.

A nagyobb teljesítménye ellenére így kevesekhez juthatott el a Snapdragon 7+ Gen2, a Snapdragon 7 Gen3 esetében azonban más tervei lehetnek a Qualcomm-nak, az új lapka az energia- és költséghatékonyságra helyezheti a hangsúlyt, vagyis kimondottan a középkategória számára készülhet.

A gyengébb specifikációk ellenére a TSMC 4 nanométeres gyártástechnológiája a lapka előnyére válhat, jobb energiahatékonyságot és teljesítményt hozhat, még akkor is, ha az nem éri el a Snapdragon 7+ Gen2 szintjét nyers erőben.

A Xiaomi és a vivo is használhatja a Gen3-as lapkát a jövőben érkező eszközeiben, az alacsonyabb árának köszönhetően pedig jóval népszerűbb lehet, mint a Snapdragon 7+ Gen2.

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.