Tegnap napvilágott látott a hír, miszerint október 24-től a szolgáltatóknál ingyenes lesz a mobiltelefonok függetlenítése. A Telekom, Telenor és Vodafone szolgáltatók kötelesek lesznek díjmentesen elvégezni ezt a szolgáltatást.
Jelenleg még díjköteles a telefon függetlenítés, szolgáltatóként eltérő. A Telekomnál 15.000 forintot kérnek el a munka elvégzéséért, míg a Telenornál csak fele ennyibe kerül. A Vodafone-nál figyelembe veszik, hogy a szerződés mikor jött létre, így egy éven belül húszezer, a szerződés második évében tízezer, ezt követően 2500 forint a tarifa.

A Telenor azt nyilatkozta, hogy nekik nem okoz ez gondot, eddig is végeztek függetlenítést, ezután is fognak, csak nem kérnek majd pénzt érte. A Telekom később ad felvilágosítást ügyfeleinek, de megígérték, hogy a jogszabályi előírásának meg fognak felelni.
A Vodafone azt nyilatkozta, hogy most is és a jövőben is az ügyfeleknek kell elvégezni a függetlenítést. A cég az ügyfél címére postai úton juttatja el a hálózati zár feloldásához szükséges kódot. A díjmentes szolgáltatás tehát csak október 24-e után lép életbe, így akiknek nem sürgős, azoknak érdemes várni.

 

Hirdetés
FORRÁSOrigo
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon:

1 hozzászólás

  1. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy az október 24-én bejelentett függetlenítési igényt máig nem sikerült a Telenor-Samsung párosnak megoldania. Az ügyfélnek kell időről-időre bemennni a Telenor boltba, ott sorszámot húzni. Ha sorra kerül, az „ügyfélszolgálat” kikeresi a gépen, hogy érkezett-e függetlenítő kód a Samsungtól, majd közli, hogy még nem, és ők nem tudnak mit tenni, és fogalmuk sincs, mikor lesz. Email-értesítést sem vállalnak, hanem egy digitális kódért az ügyfél járkáljon vissza számtalanszor, és reménykedjen, hátha egyszer méltóztat a gyártó és szolgáltató eltávolítani a hűségidő letelte után voltaképpen már jogtalan korlátozást a telefonjáról. 2017-ben…

Comments are closed.