Manapság már minden okos…a Xiaomi pedig nem tétlenkedik. Láttunk már tőlük elektromos okosbiciklit, kiegészítőket, okosmérleget és természetesen okostelefont is, a termékpaletta még annyira sem látható át, mint a Samsungé.

Most egy okoscipőt mutattak be, mely a “90 Minutes Ultra Smart Sportswear” nevet viseli (WTF?). Az Intellel együttműködve jött létre ez a termék, neki köszönhető a cipő agya, a gomb méretű Intel Curie modul.

A cipő 60 napig bírja egyetlen feltöltéssel, méri mozgási tevékenységeidet – séta, futás, mászás, a nap végén pedig megnézheted okostelefonon, hogy mennyit mozogtál, hány kalóriát égettél. Ami a cipőt illeti, csúszásgátló réteget kapott a talpa, a betét pedig antibakteriális. Kinézetre egy átlagos sportcipőt látunk, egyáltalán nem futurisztikus. Négy színben lesz kapható április közepétől: Black és Surf Blue férfiaknak, valamint Black és Pink nőknek. Lesz egy különleges változat is, mely sötétben világít (az este futóknak).

A cipő (nem írom le a nevét..) 300 yuan-ba kerül, ami átszámolva 12700 Ft-nak felel meg. Kínában lesz csak kapható, de külföldi portálokon vélhetően elérhető lesz.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.