Eddig mind úgy tudtuk, hogy a Huawei P8 a cég saját, Kirin 930-as csúcsprocijával lesz felszerelve. Szombaton viszont érkezett egy hír, mely felülírja ezt. A friss jelentés alapján már azt mondhatjuk, hogy a készülék processzorra egy Kirin 935-ös chip lesz. Nincs sok információnk erről a chipről, azonban annyit tudunk, hogy 8 magos lesz, valamint egy teljesen új, feltúrbózott grafikus chipet is kap.

Tudniillik, a Kirin 930-as processzor 4 db Cortex A53-as és 4 db Cortex A53e maggal rendelkezik. Utóbbinál az az érdekesség, melyről korábban már írtunk, hogy ugye eddig Cortex A57-es processzormagokat használtak a nagyobb feladatok elvégzésére, de úgy gondolták a Huawei-nél, hogy sokkal energiatakarékosabb lenne, ha a Cortex A53-as processzor órajelét túrbózzák fel 2 GHz-re. Így kicsit gyengébb processzort kapunk, de megéri, mivel sokkal kisebb energiaigénye van, és kevesebb hőt is termel, mint az A57-es.

HuaweiSelfie

A Kirin 935 kevésbbé lesz akkumulátorbarát a megerősített grafikus chip miatt, mint a Kirin 930, de akik zászlós készüléket vásárolnak, jobban értékelik, ha tényleg ütős teljesítményről van szó, így a cég megtalálta az arany középutat. Kevesebbet fogyaszt a készülék, mint ha a 8 mag A53-ból és A57-ből állna, viszont erősebb a Kirin 930-nál. Más Huawei P8 hírek azt állítják, hogy a készülékben egy Sony IMX278-as 13 megapixeles kamera modul lesz.

A készüléket április 15-én, Londonban fogják bemutatni a hírek szerint, valamint vélhetően április 22-én már szállítják is az értékesítőkhöz. Arra is számítunk, hogy a Huawei be fog mutatni egy kisebb, kevésbbé teljesítménycentrikus készüléket, ami a Huawei P8 Lite nevet fogja viselni, róla viszont nem tudunk semmi konkrétat, de minden kiderül április 15-én!

Ha további részleteket szeretnél megtudni a Huawei P8 felépítéséről, olvasd el korábbi cikkünket.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.