Minden iPhone felhasználó, még ha nem is vallja be, izgatottan várja az iPhone 8 érkezését, ezzel mi is így vagyunk. Rengeteg pletyka jelent meg róla, vagy az iPhone SE 2-ről. Kétségtelen, hogy az Apple valami újat akar nekünk most elhozni, pont ezért emelkedhet magasabbra az adrenalin szintünk.

Jelentek már meg cikkek arról, hogy arcfelismerő funkcióval, tükör külsővel, OLED-kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval és vezeték nélküli töltéssel érkezhet az új készülék. Ez mind szép és jó, de ezek nyilván csak találgatások. Na de nézzük azt a nyolc jellemzőjét, amelynek talán mindenki örülne:

 1. Új dizájn
  A legtöbb pletyka azt sugallja, hogy mindenképp egy új dizájnt kapunk az iPhone 8 esetében. Káva nélküli képernyő, dupla kamera egymás alatt, valamint integrált ujjlenyomat-olvasó. A formavilághoz még az AMOLED képernyő dukál, ami képminőségben bőven túltesz az eddigi IPS-eken, ráadásul kevesebbet is fogyaszt.
 2. Láthatatlan ujjlenyomat-olvasó
  Volt olyan verzió, hogy a bekapcsológombba rejtik az ujjlenyomat-olvasót, azonban szerintünk ez a vékonyság miatt kivitelezhetetlen, ezért inkább valószínűbb a kijelzőbe épített vagy a hátlapra szerelt ujjlenyomat-szenzor.
 3. Dupla kamera bokeh effektussal
  Igaz, hogy az iPhone 7 Plusban már van dupla lencse és bokeh effektus is, de ezt még lehet fejleszteni, így szinte biztos, hogy az iPhone 8 is dupla kamerával és bokeh effektussal érkezik.
 4. A11-es processzor
  Minden egyes iPhone megjelenésekor az Apple friss A-sorozatú processzort épít bele. Ez az iPhone 8 esetében sem lehet másképp, a készüléket egy A11-es lapkakészlet fogja hajtani, ami az A10X erejéből kiindulva brutális teljesítményre lehet majd képes.
 5. Vezeték nélküli töltés
  A vezeték nélküli töltés már nem számít újdonságnak, de úgy tűnik, hogy az Apple az iPhone 8 esetében már be akarja vezetni ezt a funkciót is. Az viszont továbbra is rejtély marad, hogy ez a vezeték nélküli töltés hogyan fog kinézni.
 6. Áttörő akkumulátor kialakítás
  Több forrás is kijelentette, hogy a gyártó speciális új típusú, L-alakú akkumulátorokat használ a kibővített kapacitás érdekében. Ez teljesen különbözik az eddig piacra dobott akkumulátorokról, ugyanis a legtöbb téglalap alakú. A hírek szerint az LG akkumulátor részlege biztosítja a jövőben, tehát még a 2018-as iPhone 9-hez is az akksikat, de nem sokkal később kiderült, hogy az iPhone 8 is megkapja ezt az új alkatrészt. A megnövekedett kapacitás körülbelül 30%-ot jelent.
 7. True Tone kijelző
  A legújabb iPad Pro modellek már rendelkeznek ezzel a kijelzővel, amelynek hatalmas előnye, hogy az eszköz saját magának beállítja a kijelző színét a környezetnek megfelelően, így a kijelző színtulajdonságainak mindig megfelelőnek és természetesnek kell lenniük. Úgy tűnik, az iPhone meg fogja kapni ezt a fontos funkciót.
 8. Meglepetések

  Nagyjából az összes olyan funkción és jellemzőn végig mentünk, amelyek fontosak lehetnek az iPhone 8 esetében, azonban még mindig hozhat meglepetéseket. Ahogy a Samsung Galaxy S8 esetében is, az új iPhone nagy valószínűséggel áttér a szoftveres megoldásokra, többek között az ujjlenyomat-olvasó esetében, de akár az Apple logó alatt is elhelyezkedhet a szkenner.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSPhoneArena
MEGOSZTÁS