Hirdetés

Egyelőre még nem érdemes kijelentésekről beszélni, de a november 30-án induló Qualcomm Snapdragon Tech Summit elég árulkodó, vélhetően itt jelentik be a legújabb lapkakészletüket, a Snapdragon 898-at (már ha ez lesz a neve).

Ahogy arról korábban írtunk is, a Xiaomi lehet az első, aki használhatja az új Snapdragont és ha azt nézzük, hogy a Xiaomi Mi 11 tavaly december végén mutatkozott be (szintén elsőként Snapdragon 888-cal), akkor a Xiaomi 12 is még idén várható, így pedig nem lenne nagy meglepetés, ha a Tech Summiton jelentik be az új processzort.

Néhány szivárgás már van ezzel kapcsolatban. A hírek szerint lesz egy 3 GHz-es Cortex-X2-es magja, három Cortex-A710 (közepes teljesítményű) maggal 2,5 GHz-es órajelen és további négy hatékony Cortex-A510-zel 1,79 GHz-en. Grafikus gyorsítónak az Adreno 730-at mondják, ami 20%-kal erősebb lehet a mostani csúcstartónál.

Én csak azt remélem, hogy az új Snapdragon 898-nál meg tudják oldani, hogy ne melegedjen annyira, mint a mostani Snapdragon 888.

Hirdetés
FORRÁSQualcomm
Tamás Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt