Nőtt az iOS piaci részesedése 2022 végére, az Android még mindig vezet, azonban lassulás tapasztalható a növekedésében.

Az okostelefonok piaca jelenleg meglehetősen stabil, így a mozgolódások viszonylag kicsik, az iOS még mindig a 30%-os küszöb alatt maradt, az Android valamivel túllépi a 70%-ot piaci részesedésében a Statista adatai alapján. A verseny a két platform között zajlik, miután a többi szereplő szép lassan eltűnt vagy ringbe sem tudott szállni, a Huawei HarmonyOS is gyakorlatilag egy Android alapú rendszer, a Windows Phone pedig már régóta nem tényező az okostelefon piacon.

Nőtt az iOS piaci részesedése 2022 utolsó negyedévében

Az iPhone 14 Pro és a Pro Max az elmúlt évek egyik legjelentősebb fejlődésén ment keresztül, melynek köszönhetően sokakat a platformhoz csábított.

A kifinomult dizájn és a nagy felbontású kamera azonban nem az egyetlen oka annak, hogy az iOS részesedése felfelé ível. Edith Reads, a StockApps elemzője a következőket írja: „Az Apple egyre nagyobb teret hódít a mobilpiacon az ügyfélélmény-fókusz, az innovatív megjelenés és a minőségi termékek miatt. Új zászlóshajója, az iPhone 14 Pro Max bemutatásával az Apple versenyelőnyt szerzett, és több felhasználót vonzott a platformjára. Az Android veszít piaci részesedéséből az olyan kulcsfontosságú piacokon, mint Kína az innováció hiánya és a széttagoltság miatt, ami miatt a vásárlók az Apple-re váltottak.”

Nőtt az iOS piaci részesedése 2022 utolsó negyedévébenAz Apple a legnagyobb külföldi okostelefon-márka Kínában, és a Huawei közelmúltbeli hanyatlásával (a kereskedelmi szankciók miatt) a két vállalat hasonló erőviszonyokkal verseng egymással. Noha, amint a StockApps megjegyzi, az Android nyílt forrású természete lehetővé tette a vállalatok számára, hogy az operációs rendszert igényeikhez igazítsák, ez egyben széttagoltságot is okozott a piacon.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.