A Nokia okostelefonos piacra való visszatérése óta már több szimpatikus lépést tett a felhasználók felé. Ám amit most kiadtak közleményt, az nemhogy nagyvonalú, hanem egyenesen egy kőkemény fricska az összes többi gyártónak. Épp múlt héten írtunk arról, hogy az összes jelenleg kapható Nokia készülékre még idén megérkezik az Android 8 Oreo frissítés (a későbbiek pedig már eleve ezzel érkeznek majd), de most kvázi rádupláztak erre. A tulajdonos HMD Global ezúttal azt az ígéretet tette, hogy 2018-ban (várhatóan ugyanígy az év végén) minden mostani és az addig megjelenő okostelefonjuk megkapja az Android P-t.

Igen, jól olvastátok, a még be sem mutatott, jelenleg még név nélkül futó Android 9-ről van szó. Rendkívül nagyvonalú gesztus ez, főleg mivel a többi gyártó még épp csak most kezd a 8-as rendszerrel foglalkozni, ráadásul mindenhol izgulnak a felhasználók, vajon az ő telefonjuk megkapja-e még a legújabb verziót. Ennek most rendesen elébe ment a Nokia és ha ezt, illetve az előző ígéretüket megtartják, az kvázi példakép lesz a terméktámogatás terén, ehhez hasonlót legfeljebb a Google készülékekhez kapunk.

Hirdetés
FORRÁSNetans
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.