A HMD Global váratlanul bemutatta első androidos készülékét, mely a Nokia márkanevet viseli. A Nokia 6 egy középkategóriás okostelefon, azonban vannak felsőkategóriás jellemzői is.

A Nokia 6 mondhatni phablet, 5.5 inches FHD kijelzőt kapott 2.5D-s Gorilla Glass 3 üveggel védve. A rendszerchip egy Snapdragon 430, melyben 8 mag teljesít szolgálatot (4 x 1.2 GHz + 4 x 1.5 GHz). RAM-ból 4 GB jutott a készülékbe, a belső tárhely pedig 64 GB, ami bővíthető 256 GB-ig microSD-vel.

A hátlapra egy 16 MP-es f/2.0 rekeszértékű fázisdetektáló autófókusszal megáldott és kéttónusú LED villanóval megtámogatott kamera került, míg az előlapon egy szintén f/2.0 rekeszértékű széles látószögű 8 MP-es szenzor található. Az előlapi home gomb egyben ujjlenyomat-olvasó is, van rajta 3.5 mm-es jack csatlakozó, illetve sztereó hangzással is bír (Dolby Atmos). 3000 mAh kapacitású beépített akkumulátorral látták el, 4G, Bluetooth 4.1, GPS, OTG, WiFI 802.11 b/g/n is van benne.

A Nokia 6 a legújabb Android 7.0 Nougat rendszert futtatja, az ára pedig 1699 kínai yuan. Ez nagyjából 71.500 Ft-nak felel meg és exklúzívan a JD.com webáruházban lehet majd megvenni 2017 első félévében és a készülék csak Kínában lesz kapható.

A Nokia 6-ot egyelőre még nem szánják globális piacra, így ha szeretnél majd egyet, akkor rendelned kell. A HMD Global nagyon jól indított ezzel a készülékkel, nagyon kiváncsian várjuk az MWC-n bemutatkozó készülékeket is!

Hirdetés
FORRÁSFoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Tehát egy jobb összeállítású Kínai telefon lesz Nokia néven?
    Nehéz lesz az ottani nagyok ellen, bár Európában a név miatt eladható.

Comments are closed.