Hirdetés

Népszerű funkció tűnik el a Xiaomi HyperOS-ből, a MIUI 12 óta lehetőségük volt a felhasználóknak a YouTube videók háttérben történő lejátszására akkor is, ha nem fizettek elő a YouTube Premiumra, ez a lehetőség most kikerül a rendszerekből.

Valószínűleg a Google jelezte a gyártó számára, hogy nem nézi jó szemmel az előfizetéses funkció megkerülését, így a Xiaomi döntött: a video toolbox frissítésével kikerül ez a lehetőség.

Népszerű funkció tűnik el a Xiaomi HyperOS-ből - a háttérben történő lejátszás menüpontja
A háttérben történő lejátszás menüpontja

A változás a korábbi MIUI verziókat, vagyis a MIUI 12-t, a MIUI 13-at és a MIUI 14-et is érinti, a Biztonság alkalmazás újabb verzióival eltűnik a menüből a háttérben történő lejátszást lehetővé tevő opció.

Népszerű funkció tűnik el a Xiaomi HyperOS-ből - a változást hozó verziószámok
A változást hozó verziószámok

A felhasználók továbbra is előfizethetnek a YouTube Premiumra, hogy megkapják a háttérben történő lejátszás lehetőségét, illetve egyéb eszközökhöz is nyúlhatnak, amikkel a korlátozás megkerülhető, a Google pedig várhatóan a jövőben is azon dolgozik majd, hogy egyre kevesebb kiskapu legyen.

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.