Azok után, hogy az Apple a tegnapi nap során beismerte, igenis belassítják a régebbi készülékeket, vagyis csökkentik a processzorok órajelét az akkumulátoros üzemidő fenntartása végett, máris megjelentek az első felperesek, akik támadják ezért a vállalatot. A keresetet Los Angelesben, Kalifornia államban adták be ketten, a tényállás szerint az Apple a lépésével csökkenti a korábbi készülékek értékeit, ráadásul nem kérték a vásárlók beleegyezéseit sem.

Stefan Bogdanovich és Dakota Speas egy ügyvédi irodát megbízva támadja az Apple-t, és folyamatosan azon ügyködnek, hogy országszerte csatlakozni lehessen, vagyis csoportos per kerekedjen belőle. Persze mint mindig, most sem lesz egyszerű a történet, hiszen itt a felpereseknek kell bizonyítani, hogy az Apple tényleg rosszhiszemű volt és ezzel akár új készülék vásárlására akarja sarkallani a népet.

Azóta már újabb jogesettel kell foglalkozniuk a cupertinói ügyvédeknek, Chicagóban megtévesztéssel erkölcstelenséggel és etikáltansággal vádolják a vállalatot.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt

1 hozzászólás

Comments are closed.