Hirdetés

Egy neten terjedő poszt szerint a követők hozzáférhetnek a helyzetedhez az Instagramon. A Meta reagált erre: nem osztja meg a helyzeted az Instagram, a bejegyzés kamu.

Felkapott lett az Instagramon a bejegyzés, ami szerint a követőid hozzáférhetnek a helyadataidhoz. Ez azonban nem igaz, nem osztja meg a helyzeted az Instagram.

Nem osztja meg a helyzeted az Instagram a kíváncsi követőiddel

A bejegyzés szerint mindez egy új iOS frissítésnek köszönhető, és csak úgy lehet megszabadulni tőle, hogy megvonjuk a helyadatokhoz való hozzáférést az Instagram alkalmazástól a beállításokban.

Ezt amúgy érdemes megtenni, ha szeretnénk korlátozni a lokációs információink gyűjtését, azonban maga a poszt félrevezető, nem osztja meg az Instagram a helyzetedet senkivel (saját magán kívül).

A helyadatokat arra használja a cég, hogy helyzet alapú címkéket helyezhessünk el, illetve a posztok felett megjeleníthessük a helyet, ahol készültek.

Ti engedélyezitek az Instagram számára, hogy hozzáférjen a helyzetetekhez?

A kiemelt képet Dennis készítette, forrása: Pixabay

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.