Elképzelhető, hogy annyira forradalmi lesz az idei készüléke az almás cégnek, hogy eltűnik róla egy már 2007 óta szimbolikus “része” a készülékeknek. Hogy ez mennyire reális, maximum az ott dolgozók tudhatják (vagy még ők sem), de ez már régóta téma a sajtóban. 

No de, hogy is jutottunk el ide? Az amerikai szabadalmi bizottság közzétett egy Apple által benyújtott szabadalmat. Egy olyan interaktív kijelzőről van szó, amely infra diódákat tartalmaz, ezek érzékelik a fény útját. Érthetőbben: virtuális home gombunk lehet a jövőben, nem szükséges a már megszokott kör alakú érzékelő. S ezzel máris láthatjuk, hogy nem csak úgy egyszerűen kijelzőre helyezné az Apple szoftveresen a gombokat (ahogy az Android esetében van), de hardvert is rak alá. Így talán oda tehetjük ahova szeretnénk?

Az ikonikus gomb száműzéséről egyébként már 2013 óta spekulálnak. Ekkor mutatkozott be a Touch-ID-val felszerelt 5s. A másik érdekesség 2015-ben volt, akkor a kijelző alá épített ujjlenyomat-szenzorról szóltak a pletykák. Talán idén eljöhet az összeolvadás. S nem is annyira hihetetlen, ha azt nézzük, hogy a fizikai home gomb már eltűnt a 7-es szériánál. Viszont ami biztos: idén jön az új iPhone, ha nagyon drágán is, de jön. 10 évvel ezelőtt jelent meg az első generáció, úgyhogy most valami nagy újdonságra számítunk.

Hirdetés
FORRÁSCnet
Zola
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook