Elképzelhető, hogy annyira forradalmi lesz az idei készüléke az almás cégnek, hogy eltűnik róla egy már 2007 óta szimbolikus “része” a készülékeknek. Hogy ez mennyire reális, maximum az ott dolgozók tudhatják (vagy még ők sem), de ez már régóta téma a sajtóban. 

No de, hogy is jutottunk el ide? Az amerikai szabadalmi bizottság közzétett egy Apple által benyújtott szabadalmat. Egy olyan interaktív kijelzőről van szó, amely infra diódákat tartalmaz, ezek érzékelik a fény útját. Érthetőbben: virtuális home gombunk lehet a jövőben, nem szükséges a már megszokott kör alakú érzékelő. S ezzel máris láthatjuk, hogy nem csak úgy egyszerűen kijelzőre helyezné az Apple szoftveresen a gombokat (ahogy az Android esetében van), de hardvert is rak alá. Így talán oda tehetjük ahova szeretnénk?

Az ikonikus gomb száműzéséről egyébként már 2013 óta spekulálnak. Ekkor mutatkozott be a Touch-ID-val felszerelt 5s. A másik érdekesség 2015-ben volt, akkor a kijelző alá épített ujjlenyomat-szenzorról szóltak a pletykák. Talán idén eljöhet az összeolvadás. S nem is annyira hihetetlen, ha azt nézzük, hogy a fizikai home gomb már eltűnt a 7-es szériánál. Viszont ami biztos: idén jön az új iPhone, ha nagyon drágán is, de jön. 10 évvel ezelőtt jelent meg az első generáció, úgyhogy most valami nagy újdonságra számítunk.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSCnet
MEGOSZTÁS
Fülöp Zoltán
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook