Hirdetés

Nehezebb lesz más rendszert telepíteni a Xiaomi telefonokra, a bootloader kinyitásával kapcsolatban már korábban is bevezettek kellemetlenséget okozó intézkedéseket, most egészen sajátos szigorítással nehezítik meg a felhasználók dolgát, egyelőre Kínában.

Eddig is feltételekhez volt kötve a rendszerbetöltő (bootloader) nyitása a Xiaomi eszközökön, ami elengedhetetlen lépés, ha másik rendszert szeretnénk telepíteni a készülékre, például tiszta Androidot, MIUI vagy HyperOS felület nélkül. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, a készüléken legalább 30 napig bejelentkezett Xiaomi fiók megléte szükséges, egyetlen fiókkal évente három eszköz oldható fel.

Nehezebb lesz más rendszert telepíteni a Xiaomi telefonokra - a bootloader nyitás új feltételei Kínában

Most új szigorítást vezetnek be, a bootloader nyitási folyamat ezentúl csak kedden és csütörtökön, 10:00 és 16:00 között indítható Kínában, egy Xiaomi alkalmazott hozza meg a döntést a kérelem elfogadásáról vagy elutasításáról.

Pár hónapja már kellemetlenségekkel találkoznak azok a kínai felhasználók, akik nyitott rendszerbetöltővel használják a HyperOS-t futtató eszközüket, ugyanis nem kapnak frissítéseket, amíg vissza nem zárják a bootloadert.

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.