Az iOS 11.4-et az Apple nagyjából hét héttel ezelőtt adta ki, de jó néhány felhasználó komoly merülési problémákról számolt be a Redditen. Jómagam is frissítettem a legújabb iOS verzióra, azonban hiába működik nagyon jól a rendszer, nincsenek bugok és gördülékeny, a rendszerrel kapcsolatos probléma engem is érintett.

Eddig – korábbi iOS verziókkal – éjszaka maximum 7-8%-ot merült a készülékem készenlétben, azonban iOS 11.4 alatt például tegnap éjszaka 85%-ról 27%-ra merült, ami nevetségesen sok.

Ezt a problémát több felhasználó is jelezte Redditen és Twitteren is, a gond oka pedig az lehet, hogy eszközünk tétlen állapotban elkezd a háttérben szinkronizálni és ez nincs megfelelően optimalizálva, ezért merül ennyire a telefon, ugyanis használat közben nem vettem észre drasztikus merülést, kizárólag akkor, ha nem használom sokáig a mobilt.

Az Apple egyelőre nem reagált erre, nagyon reméljük, hogy megoldják az iOS 11.4.1-gyel és minél hamarabb. Egy szó mint száz, ha esetleg még iOS 11.3-at használsz, akkor várj még a frissítéssel. Igaz, hogy nem mindenkinél jelentkezett ez a merülés, de szerintem nem éri meg kockáztatni. Várj, míg az Apple kiadja a hibajavítást.

Hirdetés
FORRÁSForbest
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.