Hirdetés

Idén elindult egy trend, a hajlítható okostelefonok. Az idei MWC-n sok-sok koncepciót láthattunk, a két nagyobb mobilcégnek, a Huawei-nek és a Samsungnak is van már összehajtható mobilja, de most egy újabb szereplő csatlakozott a bandához, méghozzá a Motorola.

Az első Motorola Razr egy rendkívül népszerű kinyithatós mobil volt annakidején, a vállalat pedig elérkezettnek látta az időt, hogy újragondolják a készüléket és fizikai billentyűzet nélkül, hajlítható OLED kijelzővel modernizálják az ikonikus telefont.

A Motorola Los Angelesben tartott sajtóeseményt, ahol bemutatták a 2020-ban piacra kerülő új Motorola Razr-t. Sok mindent örökölt az eredeti modelltől, például a nagy tokát, ahol az antennák is vannak, illetve ahol egy ujjlenyomat-olvasót is kapunk. A telefonon két kijelző van, a külső egy 2,7 hüvelykes (800 x 600 pixel) panel, ahol mint egy okosórán gyorsan meg lehet nézni a fontosabb infókat, értesítéseket, belül pedig van egy 6,2 hüvelykes (2142 x 876 pixel), hajlítható OLED kijelző 21:9-es képaránnyal.

Az azért látszik, hogy kamerában visszafogták magukat, egyetlen 16 MP-es szenzor található meg a mobilon a kisebb kijelző alatt, ez ugyanaz az egység, mint ami a OnePlus 6-ban is volt.

A Lenovo laptop részlegével közösen dolgozva alakították ki a Razr zsanérját, ami abszolút nem enged be port vagy szennyeződést, illetve ami úgy hajtja meg a kijelzőt, hogy azon nincs látható törés kihajtáskor, mint a Galaxy Foldon.

Hardveres fronton egy Snapdragon 710-es rendszerchipet, 6 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet fogunk benne találni, Android 9-cel jelent meg, az akkuja pedig 2510 mAh-s, amit 15W-tal lehet tölteni majd.

A Motorola Razr december 26-tól lesz előrendelhető elsőkörben a Verizonnál, az ára pedig 1500 dollár (kb. 450.000 Ft) lesz, ami telefonhoz képest drága, de a hajlítható mobilok között olcsónak mondható.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt