Hirdetés

Nagy tervei vannak az Apple-nek a mesterséges intelligenciával, Tim Cook a részvényesekkel találkozott, a vezérigazgató szerint a mesterséges intelligencia megváltozathatja, hogyan csinálunk dolgokat, például gyorsabban oldhatunk meg feladatokat, problémákat általa.

Tim Cook hozzátette, hogy az Apple termékek már most rendelkeznek AI funkciókkal, akkor is, ha erről nem feltétlen tudunk, de a terveik szerint a jövőben bővítik ezek körét. Kifejezetten büszke arra, hogy az Apple eszközei remek választásnak bizonyulnak, ha AI-ról van szó.

Nagy tervei vannak az Apple-nek a mesterséges intelligenciával - illusztráció

Nem mindenki osztja az Apple mesterséges intelligenciával kapcsolatos tevékenységének titkolását, az AFL-CIO, mely a munkásokat képviselte, arra kérte a vállalatot, hogy tisztázza, hogyan használja az AI-t, illetve biztosítsa, hogy ezt megfelelő módon teszi. A részvényesek egy része egyetértett, azonban nem kapott elég szavazatot az ötlet.

A mesterséges intelligencia felhasználását számos vita övezi, például az etikus használattal, illetve a szerzői jogokkal kapcsolatosan.

A vállalat szerint fontos a tervek titokban tartása annak érdekében, hogy megőrizzék a technológiai versenyelőnyüket. A korábbi hírek arra utaltak, hogy az Apple egyelőre felfüggesztette az autós projektjét, hogy a mesterséges intelligencia területére tudjon koncentrálni, ami azt jelenti, hogy az almás cégtől is várhatunk újdonságokat a jövőben.

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.