Elon Musk ezúttal is megtartotta a szavát és ígéretének megfelelően egy újabb nagy lépést tesznek előre. A Tesla ugyanis július 28-án megkezdi legújabb autójának, a Model 3-nak az értékesítését. Ez a típus különösen kiemelt figyelmet kap mind a gyártó, mind pedig a piac irányából, hiszen az eddigi Model S-hez és Model X-hez képest jóval olcsóbb, kvázi „népautó” lesz. Márpedig a jelentősen alacsonyabb árnak köszönhetően sokkal szélesebb körnek válik elérhetővé az elektromos autózás. A Tesla a Model 3-astól egyfelől az eladási számok meredek emelkedését, másrészt pedig pénzügyi oldalról nyereségessé válást várja.  Musk a Twitteren megjelent közleménye szerint július 28-án egy buli keretében adják át az első 30 darab Model 3-ast a megrendelőknek.

Ezután augusztusban további 100, majd szeptemberben már 1500 darab kerül a vevőkhöz. A kitűzött cél pedig az, hogy 2018-ban hetente 10 ezer(!), azaz éves szinten nagyjából félmillió Model 3 gördüljön le a szalagról. A gyártósor gyakorlatilag készen áll, a korábbi tervekhez képest 2 héttel hamarabb indíthatják a végleges szériagyártást, e hét péntekén pedig már a legelső, végleges szériaszámmal rendelkező példány is legördülhet. Az érdeklődés egyébként óriási a Model 3 iránt, aki most rendeli meg magának, az leghamarabb 2018 közepén juthat hozzá az autóhoz. Az előrendelések alapján nagyjából 400 ezer példánynak már megvan a gazdája, ami egy igen bíztató startot vetít előre. Sajnos a Tesla továbbra sem képviselteti magát hazánkban, de ahogyan a Model S és Model X, úgy a Model 3 is felbukkan előbb-utóbb a magyar utakon.

Hirdetés
FORRÁSEngadget
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.