Európában sokszor heteket, hónapokat kell várni egy-egy új mobil bejelentéséig vagy piacra kerüléséig. Ezzel szemben Kínában szinte naponta jelentenek be új készülékeket, mi pedig alig győzzük nektek írni róla a híreket. Ma a Vivo jelentette be legújabb középkategóriás modelljét a Z1 Pro-t.

A fenti képen is látható, hogy lyukas kijelzőt kapott a Z1 Pro, melybe egy 32MP-es kamerát építettek be. A kijelző 6,53 hüvelykes IPS LCD technológiájú és FHD+ felbontású.

Hátul három kamerát találunk, egy 16MP-es f/1.78-as rekeszértékű fő szenzort, egy 8MP-es ultra-széles látószögűt és végül egy 2MP-es mélységérzékelésre alkalmas egységet. Az Android 9.0 (Pie) operációs rendszer alapon Funtouch 9-et futtat a Z1 Pro.

A gyors működésért egy Snapdragon 712 felel 4 vagy 6GB memória és 64 vagy 128GB tárhely mellett. A hosszú üzemidőért pedig egy 5000 milliamperórás akkumulátort tettek a mobilba, amit sajnos csak microUSB kábellel tudunk tölteni 18 wattal.

Magyar adók és egyéb járulékok nélkül 62 ezer forintnak megfelelő kínai jüant kérnek el a 4/64-es verzióért, míg a 6/128-as modellért 74 ezer forintnak megfelelő összeget. Az értékesítés július 11-én kezdődik.

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!