Itt vagyunk Barcelonában, a Mobile World Congress kiálltáson ahol a kínai Xiaomi újonnan bemutatott termékével ismét új piacra tör be. Ez az akciókamerák piaca, ugyanis a Xiaomi a mai napon bemutatta a népszerű GoPro kamerák kihívóját, a Yi Sport kamerát.

A készülék egy Sony Exmor R BSI CMOS típusú 16MP felbontású képek készítésére alkalmas szenzort kapot. Ezzel a szenzorral 1080p (FullHD) felbontásban 60FPS-ben rögzít videókat, 720p felbontásban pedig 240FPS-ben, mint az iPhone  6. Lencséje széles látószögű, 155 fokban vesz fel, akár 40 méterrel a víz alatt. Kiváló felvételekhez nélkülözhetetlen a kiváló hangminőség. Erre ad megoldást a Yi Sport 3 dimenziós zajszűrője.

yisportcamera4 yisportcamera2

A GoProhoz hasonlóan ezt a készüléket is lehet okostelefonunkról vezérelni, ehhez segítségünkre van a kamerába épített Wifi -ami akár 100 méterig hat-, valamint Bluetooth. Négy felvételi módot ismer: fotó, time-lapse, időzített fotó, videó. Felvételeinket akár 10 másodperc alatt feltölthetjük majd a közösségi oldalakra telefonunk segítségével. Memóriát tekintve 64GB belsőtárhellyel rendelkezik, alapból.

yisportcamera

Két színben lesz elérhető a kínai óriás új terméke: elegáns fehérben, és undorító sárgában. Végezetül pedig a legfontosabb tényező: az ára. Ha a specifikációt megnézzük, rájövünk hogy körülbelül ugyanazt tudja mint a GoPro Hero 4 Silver edition ami 430 euróba kerül (átszámíva körülbelül 130 ezer forint), míg a Xiaomi új kamerája 64 dollárba kerül (átszámítva 17 ezer forint). Ráadásul sokkal könnyebb, csupán 72 grammot nyom.

Mintafelvétel:

Hirdetés
FORRÁSYugatech.com
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.