2015.03.02. Mobile World Congress, Barcelona. A SanDisk bemutatta 200GB kapacitású MicroSD kártyáját. A kártya teljes neve a következő: SanDisk Ultra microSDXC UHS-I, Premium Edition. A 200GB-nyi kapacitással ez a microSD kártya rendelkezik a legnagyobb kapacitással (azok közül, melyek mobileszközbe tehetők).

Eddig a legnagyobb kapacitású MicroSD kártya (mobilokba) 128GB-os volt, és olyan készülékekbe lehetett helyezni, mint például a HTC One (M8), LG G3, Samsung Galaxy S5, sőt még a belépő szintű Microsoft Lumia 535 is bővíthető 128GB-ig.

sandisk

A SanDisk lett így az első, mely túlszárnyalta a 128GB-os kapacitást és ugyanazt a technológiát alkalmazva létrehozta az első 200GB-os kártyát. A kártyát 90 Mbps-es sebesség jellemzi, ez konyhai nyelven azt jelenti, hogy kb. 1200 fényképet tudunk rátenni egy perc alatt. A SanDisk alelnöke, Christopher Chute megjegyezte, hogy egy tanulmány szerint a fényképek 70%-a okostelefonnal vagy tablettel készülnek. 2019-re ez az érték kb. 90%-ra fog növekedni, így a felhasználók/vásárlók további, egyre nagyobb tárhelyre fognak vágyni, és itt jön képbe a SanDisk.

A 200GB-os SanDisk Ultra microSDXC UHS-I, Premium Edition memóriakártya 2015 második negyedévében fog a boltok polcaira kerülni 399,99$-os áron, ami átszámolva kb. 90.000 Ft-nak felel meg. A kártya mellé 10 év garancia jár. Az eszköz akár 20 órányi FHD videó tárolására képes, vízálló, röntgensugár-álló, mágnesességálló és hőálló, ami bizonyítja, hogy az emlékeid, legyenek azok videók vagy fotók, mindent túlélnek.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.