A Samsung ma bemutatta legújabb kameraszenzorát, amit kivételesen előlapi kamerákhoz szán. A szenzor neve elég egyedi: S5K4H5YB (mondjátok ki bátran). Az új kamera egy 8 megapixeles CMOS szenzor, ami a Samsung egyedülálló ISOCELL technológiáján alapul, továbbá szintén a Samsung által fejlesztett RWB szűrőt is képes használni.

A Samsung szerint az RWB tovább fejleszti a fényérzékenységet, mint a mostani ISOCELL technológia, úgyhogy a készített képek minősége jelentősen emelkedni fog.

A Samsung állítása szerint tervben van az S5K4H5YB tömeggyártása, mely egészen pontosan az év második negyedévében indul el. Ez azt jelenti, hogy talán a Samsung Galaxy Note 5 (ami várhatóan az év második felében kerül bemutatásra) már az új 8 megapixeles előlapi kamerát fogja használni – erre kíváncsiak vagyunk.

IMG_1186

Érdekesség, hogy a Samsung az ISOCELL szenzort már a Galaxy S5-ben is használta, de az újonnan bemutatott Galaxy S6 és S6 Edge készülékekben már nem ez a szenzor van. Az új készülékekben Sony lencséket használt a Samsung, ez arra enged következtetni, hogy a Samsung felhagyott az ISOCELL technológia fejlesztésével, de ezt a pletykát sutba dobhatjuk, tudván hogy a cég új 8 megapixeles ISOCELL RWB szenzora már majdnem kész a tömeggyártásra.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.