A Vivo úgy oldotta meg a NEX S előlapi kameráját, hogy az a keretből emelkedjen ki, ezzel is több helyet hagyva a kijelzőnek. Nos, az Oppónál még ennél is tovább mentek, a frissen leleplezett Oppo Find X esetén ugyanis olyan modul bukkan fel felül, ami három fényképezőt tartalmaz.

Ebből kettő hátulra, egy pedig elölre néz, a motorikusan vezérelt mechanika fél másodperc alatt ki tud emekedni.

Ennek köszönhetően az előlapnak a 92,25%-át a 6,4″-es OLED panel foglalhatja el, ami 1080p+ felbontással bír, érdekes, hogy egyre több kínai csúcsmodell esetén jelenik meg „csak” ennyi pixel, a QHD+ kevés esetben erősödik, teljesen érthető okoból kifolyólag.

Az Oppo Find X fedélzetén nincs ujjlenyomat-olvasó, helyette 3D-s arcfelismerés áll rendelkezésre, ám ez nem villámgyors, hiszen még a felugró kamerarendszert is meg kell várni. Fura. Az optikák felbontásáról még nem esett szó: hátul 16 + 20, elöl pedig 25 megapixeles egységekről beszélhetünk.

Más téren nincs különlegesség, csak úgymondva a szokásos felhozatal: Snapdragon 845-ös lapka, 8 GB RAM, 256 GB-os adattároló, 3730 mAh-s akkumulátor VOOC gyorstöltéssel, Android 8.1 Oreo Color OS 5.1-gyel.

Az Oppo Find X dual SIM-es, mindkettő globál LTE-s. Európá an először Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban és Hollandiában lesz kapható, méghozzá igen borsos, 999 eurós áron.

Hirdetés
FORRÁShttps://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/6/19/17476338/oppo-find-x-phone-announcement-specs-price
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt