A Google 2009-ben kísérletezett azzal, hogy az elküldött leveleinket visszavonhassuk, de hirtelen ez a funkció feledésbe merült, és nem volt elérhető- egészen idáig.

Hat év tesztelés után, a keresőóriás a héten jelentette be, hogy az “Undo Send” funkció élesítésre került, és használható. Azok számára, akik évekkel ezelőtt bekapcsolták a funkciót, a szolgáltatás automatikusan aktiválódott- a többieknek ezt saját kézzel kell beállítani, a beállítások oldal “Általános” fülén. Amikor 2009-ben bevezették a funkciót, a rendszer a küldés gomb megnyomása után 5 másodpercig késleltette a leveleket, majd elküldte őket abban a formában, ahogyan azok véglegesítve voltak- mostantól azonban beállíthatjuk a késleltetést 5, 10, 20, vagy éppen 30 másodpercre is.

A funkció rendkívül hasznos- jómagam is többször vétettem helyesírás hibát egy levélben, sőt, volt már a videóhoz hasonló “balesetem” is- rossz címre küldtem az emailt. Bár nem Gmail-t használok, de rendkívül hasznos szolgáltatásnak találom ezt a funkciót. A Google blogbejegyzése alapján ezt még csak és kizárólag számítógépen belül érhetjük el, de hamarosan aktiválható lesz a mobiltelefonos “Gmail” és “Inbox” alkalmazásokban is.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.