A Samsung kiküldte a sajtómeghívókat a barcelonai MWC-n tartandó bemutatóra, azonban eddig csak az időpontot tudtuk. Most már kép is van és nem meglepő, a spekulálások és szivárgások így megerősítést nyertek, érkezik a Galaxy Tab S3.

A GFXBench oldalán bukkant fel korábban – még a szeptemberi IFA-ra várt – Galaxy Tab S3, így kiderültek a főbb specifikációk is az érkező tabletről.

A készülék 9.6 inches kijelzőt kap, mely 2048 x 1536 felbontással fog bírni. A teljesítmény több mint elegendő lesz, de nem a legfrissebb hardvert kapjuk, sajnos ez az árazásban nem fog visszaköszönni. Tehát a processzor a Snapdragon 820 lesz. Ehhez 4 GB RAM társul és 4G LTE támogatás is lesz. Az előlapon egy 8 megapixeles kamera lesz, míg a hátlapra 12 megapixeles kerül.

Android 7.0 Nougat-ot fog futtatni, természetesen a Samsung felületével. A frissítés már igencsak időszerű volt, ugyanis a Tab S2 2015 júliusában lett bemutatva. Tehát körülbelül másfél éve ezzel kell beérniük a Samsung tabletre vágyóknak (csúcskategóriában). Árát tekintve eddig csak a koreairól tudunk, az 600 dollárnak megfelelő helyi valuta. Itthoni ára ezek alapján körülbelül 200.000 forint alatt lehet majd kicsivel.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSAndroidHeadlines
MEGOSZTÁS
Fülöp Zoltán
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook