2013-ban robbanásszerű volt a fejlődés a mobilok és táblagépek világában, elég csak a Firefox alapú telefonokra gondolni, vagy éppen az alapoktól újratervezett iOS 7 rendszerre. Ez a fejlődés valószínűleg jövőre sem fog hanyatlani, ezért összeszedtünk 5 újdonságot, amire szinte biztosan számíthatunk.

1. Samsung Galaxy S5- A Samsung csúcsmobilja, a Galaxy S széria ötödik tagja valószínűleg 2014 leginnovatívabb Androidos készüléke lesz. Többféle pletyka kering az interneten a készülékről, és meg kell jegyeznem- elég ellentmondásosak, ezért én ebben nem mennék bele, hiszen hamarosan lerántja a leplet a Samsung az új szörnyetegéről.

2. Ubuntu Phone- A Canonical vállalatnak sikerült megegyeznie egy gyártóval, 2014 első felében érkezik az első Ubuntu operációs rendszert futtató telefon. Ez vízválasztó lesz az Ubuntu Touch számára, hiszen ennek a készüléknek a népszerűségén múlik az, hogy sikeres lesz a platform, vagy sem.

3. Samsung Tizen OS- Régóta húzzák- halasztják az első Tizen alapú telefon piacra dobását, és ha 2014-ben végre megismerhetjük a készüléket, a Samsungnak egy erős, de nem agresszív üzletpolitikát, és marketinget kell biztosítani, hiszen az előbb említett Ubuntu Touch esete következik be- ha a készülék népszerű lesz, akkor talán van esélye a Tizen OS-nek, de lehet hogy ez a rendszer is eltűnik a süllyesztőben.

4. Windows Phone 8.1 és Sailfish OS- 2013 egyre népszerűbb, és divatos rendszerei könnyen vették a kezdeti nehézségeket, ez a két operációs rendszer talpon tudott maradni, és talán nekik köszönhetően kezd az Android és az iOS térnyerése csillapodni. 2014-ben ugyanígy kell folytatniuk, de a két rendszer megtalálta a siker útját.

5. Android 5.0, iOS 8- Reméljük, hogy 2014-ben az Android rendszer eléri az ötödik főverzióját, és elhagyja a 4.X számozást, de az iOS is fejlődni fog- nagy valószínűséggel bemutatják az iOS nyolcadik változatát is. Az Apple felismerte, hogy már nem elég egyszerű biztonsági frissítés, és kisebb kozmetika-  új, izgalmas szolgáltatásokra van szükség, ha a lépést akarják tartani a feltörekvő, új operációs rendszerekkel szemben.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

Comments are closed.