Az iPhone SE utódjaként érkező készüléket jósol 2020-ra az egyik legmegbízhatóbb forrásnak számító elemző, Ming-Chi Kuo. De ez a készülék nem az SE 2 lesz.

Azt ugyan nem említi, hogy 2020 szeptemberében, vagy az iPhone SE megjelenéséhez hasonlóan év közben fogja az Apple piacra dobni a telefont, de azok, akik eddig ragaszkodtak az SE-hez, azt a fél évet valószínűleg már fél lábon is kibírnák.

Arról viszont elég sokat ír az elemző, hogy milyen lesz ez az új, nem iPhone SE készülék:

  • 5,4 hüvelykes méret váltja az eddigi 4 hüvelykes kijelzőt;
  • az új telefon az iPhone X dizájnját fogja örökölni, így mindössze egy centivel lesz szélesebb és két centivel magasabb, mint az SE;
  • 5G-képes lesz;
  • csúcskategóriás hardvert kap, tehát nem ez fogja váltani a XR-t;
  • OLED kijelző lesz benne, de 3D Touch nélkül (a 3D Touch képességeket egyébként az iOS 13 első fejlesztői bétája is kinyírja).

Kuo szerint 2020-ra is három iPhone-nal készül majd az Apple, ezek méreteit pedig 6,7 hüvelykesre; 6,1 hüvelykesre és 5,4 hüvelykesre tippeli.

Persze egyelőre még a 2019-es iPhone felhozatalt sem ismerjük, csupán pletykák szintjén. Az Apple éves Keynote eseménye, ahol leleplezik az új készülék(ek)et, szeptemberre várható.

Hirdetés
FORRÁS9to5Mac
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.