A Minecraft az egyik vitathatatlan sikere a Microsoftnak, mióta a Redmondtól megszerezte a franchiset. Még a  GDC 2016 expón jelentette be a Microsoft és az Ocolus, hogy dolgoznak a játék portolásán. Mégpedig a Samsung Gear VR-ra való áthelyezésre és meg is érkezett. A Gear VR fejlesztői alakították át, nem az Ocolus fejlesztői, hisz minden Samsung készüléknek más-más a képernyője, így termékspecifikusan kellett megoldani a programozást.

minecraft-gear-vr-tweaksA Gear VR-ra elérhető verzió már letölthető az Oculus Store-ból 6.99$-ért. Számtalan kisebb fejlesztés teszi lehetővé, hogy az okostelefonokon is megfelelő játékélmény várja a felhasználókat. Természetesen sima mobilos verzió is elérhető belőle, így bármely okostelefonra és Windows 10-el rendelkező eszközre letölthetjük (a VR nyilván ezeknél nem opció).

A Samsung nemcsak a high-end készülékkel rendelkezőknek szeretné elhozni a virtuális valóságot, hanem mindenkinek. S ezt hogyan szeretnék megvalósítani? Elkezdtek dolgozni egy saját VR headseten, mint az Oculus Rift, HTC Vive vagy a Microsoft méregdrága HoloLens-e.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook