Még épp csak a boltokba kerültek az első példányok, máris komoly elismerést söpört be az Apple frissen bemutatott készüléke, az iPhone 8 és 8 Plus. A kameratesztjeiről híres DXOMark részletes vizsgálatnak vetette alá a két típust, az eredmények pedig mindent túlszárnyaltak. A két új iPhone azonnal elfoglalta a mobilos kamerák között a trónt és a második helyet is, ezzel most először lenyomva a mindeddig uralkodó androidos készülékeket.

Az iPhone 8 92, míg a Plus változat 94 pontot kapott, ez kiemelkedő eredmény az eddigi első helyezett Google Pixel és HTC U11 90 pontjához képest. A DXOMark részletesen elemzi a telefonokkal készített fotókat, többek között expozíció, kontraszt, élesség, színek, autofókusz, részletek megjelenítése, zaj és még számos paraméter szerint. Az iPhone 8 Plus kültéren készített fotói véleményük szerint “egyszerűen fantasztikusak”, kíváló a részletesség, pontosak a színek és remek a dinamikatartomány is. Ezen felül az előd iPhone 7-hez képest láthatóan javult a HDR fotók minősége, illetve a gyenge fényviszonyok között készített képek is. Az erősebb vaku mellett még ilyen körülmények között is precízen és pontosan ismeri fel az arcokat.

Hirdetés
FORRÁSUbergizmo
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.