Hirdetés

Hála a Samsung kiszivárgott (kiszivárogtatott?) angol nyelvű marketinganyagainak, a Galaxy Note10 specifikációit és amerikai árazását is tudni lehet az augusztus 7-i bemutató előtt.

Ám, ha nem akarod megvárni a hivatalos bemutatót – amit magyar idő szerint késő este, 22:00-kor ezen a linken nézhetsz –, akkor örülhetsz, hisz a Droid Life közzétette a Samsung amerikai piacra szánt marketinges anyagainak jelentős részét. Ezekből pedig minden kiderült arról, hogy milyen lesz az érkező Galaxy Note10 és Note10+.

Mint a pletykák alapján korábban már mi is többször írtunk róla, két méretben jön a Samsung idei második csúcstelefonja. A Galaxy Note10 6,3 hüvelykes kijelzőt kap, a Plus változat pedig 6,8 hüvelykeset. A hardver és a funkciók, sőt a méret kivételével a külső is megegyezik majd mindkét készüléken. Kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, felül középen lyukas kijelző, triplakamerás rendszer és természetesen a Note telefonok legfontosabb kiegészítője, az S Pen.

S Pen

A Droid Life által megszerzett reklámanyagoknak hála utóbbiról is megtudtunk néhány információt, melyekről az eddigi szivárgásokban nem esett szó. Az új S Pen további menő funkciókkal bővül, például az „Air gestures” segítségével majd a levegőben is mozgathatjuk a tollat, miközben az távirányítóként funkcionál. Fotók készítéséhez, videózáshoz, de képek szerkesztéséhez vagy akár kézíráshoz is lehet majd a levegőben hadonászni vele. Sőt, állítólag a kamerák közötti váltáshoz is használható lesz a toll.

Multimédia

A Samsung Galaxy Note10 kameráiról is szó esik a marketinganyagban, bár pontos specifikációkról nincs benne tájékoztatás. Ugyanakkor a „csodálatos portrék, lenyűgöző tájképek és éles, szuperközeli fotók bármilyen fényben” arra engednek következtetni, hogy a Note10-es mobilokban az S10 szériához képest is látni fogunk előrelépést képalkotás terén. Akik pedig sokat videóznak a telefonjukon, azok is örülhetnek, a Note10 kap ugyanis egy Audio Zoom mikrofont, amely hasonlóan az LG V30-hoz képes lesz a videó fókuszában lévő szereplőtől érkező hangot prioritásként kezelni és rögzíteni.

Árak

És zárásként jöjjön a legfájóbb pont, az árazás. A Samsung az amerikai piacra 949, illetve a Plus modell esetén 1099 dolláros induló áron fogja bevezetni a Galaxy Note10-et. Ezzel pont 50 dollárral belőnek a legnagyobb konkurensük, az Apple iPhone-jainak ára alá. Arról, hogy itthon mennyibe fognak kerülni a mobilok, egyelőre csak sejtésünk van. Tavaly a Note9 (teszt itt) itthon 335 ezer forinton nyitott, a legbikább verzióért pedig 420 ezret kellett fizetni, hasonló amerikai árazás mellett. Ha szerencsénk van, akkor idén is marad az alapmodell ára a tavalyival megegyező, a Plus modellért pedig húszezer forint körüli extra összeget kell majd fizetni.

Hirdetés
FORRÁSDroid Life
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.