Hirdetés

Az online üzletekben lévő kedvezmények miatt és ennek következtében az árak csökkenésével egyre több szülő próbálja megtalálni a tökéletes okosórát a családban élő tizenévesek számára. A GPS (globális helymeghatározó rendszer) követéssel ellátott intelligens órák különösen hasznosak családi utazásokhoz, segítenek eligazodni új területeken, megtalálni például a helyi éttermet, vagy vészhelyzet esetén megkeresni egy benzinkutat vagy kórházat. A GPS-szel rendelkező gyerekek számára a legjobb okosórát a biztonságra való törekvés alapján készítették, segítve a szülőket abban, hogy nyomon tudják követni merre jár a csemetéjük. Cikkünkben két ismertebb típus bemutatásával igyekszünk segíteni a választásban.

Mire tudja használni gyermekünk az okosórát?

Ha intelligens órát keresünk az online térben a gyereknek, akkor legyen a terméknek funkciója, mint például a kamera, a GPS nyomkövető, a kétoldalú kommunikáció és a játékok. Természetesen a legtöbb gyerek számára kialakított intelligens óra tartós, könnyen használható, vízálló, strapabíró és nem túl költséges, igaz ezek nagyon szubjektív szempontok. Azt pedig ne felejtsük el, hogy ugyan a kicsik számára lesz az eszköz, mégis nekünk, szülőknek kell megtalálni, hogy melyik okosóra jó a gyerkőcnek.

KidiZoom® Smartwatch, a legmenőbb okoseszköz – kizárólag a kisebbek számára!

A készülék hasonlóan néz ki, mint egy felnőtt óra, de kifejezetten gyerekeknek készült. Felfedezhetjük az idő fogalmát félelmetes módon 55+ digitális vagy analóg óraszámmal, időzítővel, riasztóval és naptárral. A 4-12 éves korosztály készíthet videókat, divatos szelfiket és hagyományos képeket bárhol a két kamera igénybevételével. Tartalmaz egy mozgásérzékelőt az aktív játékokhoz is! Az ifjoncbarát technológia és a tartós kialakítás tökéletessé teszi mindennapi használatra. Mindezek mellett beállítható rajta a szülői játék vezérlési és időkorlát. Negatívum, hogy nincs vezetéknélküli hálózatkapcsolódási lehetőség vagy Bluetooth párosítási opció, amely elősegítené, hogy folyamatosan naprakészek legyünk. Az árakat tekintve közel 20 ezer forintért már hozzájuthatunk.

MyKi Junior 3G gyerekóra kétirányú videóhívással

Ez az okosóra már rendelkezik 3G kapcsolattal, és lehet vele videó-és hanghívást kezdeményezni a családtagokkal vagy a közeli barátainkkal. Nagyon jó, hogy a szülő jóváhagyásával más órákkal könnyen tud kommunikálni. 

Vegyük figyelembe, hogy gyermekünk számára nagyon fontos a játék, itt négy főleg tanító jellegű játék található, amely az alapfelszereltség része. Mivel ennél az óránál egyre több az előnyös mód és funkció, így az ára is jóval többe kerül: 47 ezer forintért szerezhető be, viszont célszerű figyelni az akciókat, mert akár 30-40 %-kal olcsóbban a miénk lehet.

További jellemzők:

  • Hang, kép, emojik és szöveges üzenetek küldése a családtagok vagy barátok számára,
  • A kisgyerek napi rutinját „figyelő” intelligens vibráció
  • Beépített lépésszámláló és egészségfigyelő rendszer
  • Az okostelefonhoz hasonló „névjegyzék”, amelyből korlátozás nélkül hívható bárki
  • MyKi Junior alkalmazás, amelyet a szülő jóváhagyása nélkül nem lehet használni
  • Biztonságos Wi-Fi alkalmazása (külön zónákat állíthatunk be, amely jelez, ha a gyerek a zónán kívül tartózkodik)

Ahogy láthatjuk, egy nagyon jó kis okoskészüléket kapunk a pénzünkért. Arra figyeljünk oda, hogy a hívás és adatforgalom miatt szükséges a SIM kártya, valamint mindig állítsuk be a híváskijelzést. 

Döntés előtt…

A fenti két terméktípus alapján elmondhatjuk, hogy a legtöbb gyermek okosórája hangsúlyozza a híváskapcsolatot, a szülői felügyelet funkcióit, valamint az oktató játékokat is. A kialakításnál figyelembe vették a hagyományos fitneszkövető módot, ezért az ilyen órák nyomon követhetik a gyerek fizikai aktivitását, hogy a szülők meggyőződjenek róla minden szükséges testmozgást elvégeznek a tizenéves fiatalok.

Az online üzleteknek hála nagyon sokoldalú a választék, és ha kifogunk egy-két leárazást, úgy még költséghatékonyabban vásárolhatunk.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.