A Nokia égisze alatt gyártott Lumia készülékek idején már megtapasztalhattuk, hogy a Windows Phone termékek legjelentősebb eladásait a belépőszintű telefonok- a Lumia 520 és 525 produkálták. A sikert az okozta, hogy a rendkívül barátságos árazás mellett is egy minőségi készüléket kaptak a felhasználók, hiszen a Windows Phone operációs rendszer elég “fluid” volt a gyengébb hardvereken is, nem lehetett különösebb akadásokat tapasztalni- ellentétben a hasonló hardveres felszereltséggel rendelkező Androidos készülékeken. A bevált recepten a jogutód, a Microsoft Lumia sem fog változtatni.
Azok számára akiknek meglévő mobiluk mellé szükségük van egy második telefonra, és nem szeretnének csúcskategóriás készüléket vásárolni, vagy azok számára, akik most ismerkednek még az okostelefonokkal, azok számára a Microsoft Lumia 435 és 532 készülékeket ajánlja a gyártó.
Lumia435duo
Kezdjük a Microsoft Lumia 435-tel. A Microsoft állítása szerint ez az eddigi legmegfizethetőbb Windows Phone készülék a maga 69 eurós (kb. 21000 forintos) árcímkéjével. A készüléket egy 1,2 GHz-es, kétmagos Qualcomm Snapdragon 200 processzor hajtja meg, 1 GB RAM és 8 GB (bővíthető) belső memória társaságában. A kijelző mérete 4 hüvelyk, a felbontás WVGA, az 800×480 pixel. A készülékbe elő- és hátlapi kamera került, előbbinek a felbontása VGA, míg az utóbbinak 2 megapixel. Az operációs rendszer a Windows Phone 8.1, a Lumia “Denim” kódnevű frissítéscsomagjával. Természetesen mint minden Windows Phone készülékhez, ehhez is jár a HERE navigáció, 30 gigabájt ingyen OneDrive tárhely, a Microsoft Office Mobile programcsomag, és a beépített Skype- integráció is.
 Lumia532umbrella
Csupán tíz euróval kell többet kiadnunk a Microsoft Lumia 532 készülékért, ami megjelenik majd Dual-SIM változatban is. A készülék felépítése, és belső elemei eléggé hasonlítanak a Lumia 435-höz. Marad a 4 hüvelykes WVGA kijelző, a Snapdragon 200-as processzor, 1 GB RAM, 8 GB belső memória, az egyetlen különbség talán a hátlapi kamera, ami a harmatgyenge 2 megapixel helyett pár fokkal jobb fénylesőként büszkélkedhet a maga 5 megapixelével, ezzel kihasználhatóvá válnak az exkluzív Lumia Camera és Lumia Selfie alkalmazások- ezek elérhetőek ugyan a Lumia 435-höz is, de a gyártó az 532 típusú készülékektől fogja ajánlani.
Lumia435_Marketing_2_DSIM
A Microsoft Lumia 435, 532, és 532 Dual-SIM típusú készülékek hamarosan megvásárolhatók lesznek- Európában is- kártyafüggetlenül,  de rövid időn belül a szolgáltatókhoz is be fognak futni a Microsoft közleménye szerint.
Hirdetés
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.