Hirdetés

A gyermekvédelmet szolgáló meztelen kép detektáló rendszerét az Apple számos országban elérhetővé tette a kontinensen, hozzánk még nem érkezik meg.

A Communication Safety érzékeli, ha a gyermek meztelen képet kap vagy azt szeretne küldeni, melyet követően felhívja a figyelmét ennek veszélyeire, illetve lehetőséget ad arra, hogy értesítsen egy felnőttet az esetről.

Kiterjeszti a meztelen kép detektáló rendszerét az Apple Európában

A funkció nincs alapesetben bekapcsolva, illetve a szülő értesítése sem automatikusan történik. Az Apple a helyi szakértőkkel együttműködve a világ több régiójára is kiterjeszti a programot.

Az elmúlt hónapokban a Communication Safety elérhetővé vált Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban, korábban pedig már megjelent az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Új-Zélandon.

Az ellenőrzések az eszközön történnek, ezáltal nem sérül a végpontok közti titkosítás, az Apple nem fér hozzá ilyen adatokhoz.

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.