Talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne ismerné a Facebook üzenetküldő alkalmazását, a Messengert. Viszont sokan vannak, akik alternatív megoldásokat használnak és erre bizony maga a Facebook, illetve a program fejlesztői kényszerítik rá. A hajdanán tényleg csupán üzenetküldésre alkalmas mára egy funkciókkal túlzsúfolt, nagyméretű, sokszor megbízhatatlanul és lassan működő szoftver lett. A telefonálás lehetőségének megjelenése még érthető volt, még a matricákkal és emotikonokkal sincs különösebb baj, ám aztán elszabadult a pokol. A “Napom” opciónál már komoly tiltakozás volt a felhasználók részéről (és még csak kikapcsolni sem lehet), aztán a Messenger működése is megváltozott, a beszélgetési listát görgetve akaratlanul is elindíthatjuk a kamerát (korábban a lista tetejének lehúzása a frissítést szolgálta), sőt egy időben a program ezt magától is megtette, ami persze extrém módon merített az akkumulátort.

Most viszont megint átvariálták a felépítést, ezúttal viszont talán jó irányban indultak el a programozók. A belépéskor az alapértelmezett lapon belül három fült találunk, az első értelemszerűen az üzeneteink listája, majd mellette az elérhető ismerősök és végül a csoportos beszélgetések. Mivel szinte mindenki ezeket használja legtöbbször, mostantól gyakorlatilag egyetlen érintéssel érjük el ezeket. Újdonság a jobb szélen lévő Játék lap, bár ezt akár ki is hagyhatták volna, nem sok ember lehet, aki épp a csevegő alkalmazásán belül szeretne játszani. Sajnos a “Napom” funkció még mindig megvan és sok helyet is foglal (kikapcsolni meg még mindig nem lehet), de talán szép lassan felfogja a Facebook, hogy mit is szeretnének a felhasználók és a Messenger újra az lesz, ami eredetileg volt, azaz egy chatelő alkalmazás. A frissített Messenger Android és iOS platformon is megjelenik, természetesen ezúttal is fokozatosan lesz elérhető mindenki számára, én például már ezt a változatot használom.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.

1 hozzászólás

  1. Én máig nem értem a frissítések miatti fanyalgásokat. Akkor lenne ez okkal történő, ha Zuckerbergék nem nyújtanának alternatívákat, és muszáj lenne beérni csak ezzel. Viszont nyújtanak. Akit zavar a napom funkció, annak ott van a Messenger Lite, bár ami engem illet, az már túlságosan is fapados, főképp mert nincs telefonálás, és nem mutatja, hogy a másik mikor van online. Ennél jobb megoldás leszedni a Messenger egy korábbi verzióját, amiben meg nem volt benne ez a napom hülyeség.

Comments are closed.