Hirdetés

Az Apple iPad 9 számos fejlesztést tartalmaz az előző modellhez képest, beleértve az A13 Bionic chipet, a True Tone-t, a jobb előlapi kamerát Center Stage funkcióval és még sok mást. Alábbi összefoglalónkban néhány jellemző segítségével hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a legjobb terméket tudja megvásárolni méghozzá korrekt áron.

Az Apple iPad 9 legfontosabb tulajdonságai

Az Apple iPad 9 a cég alacsony költségvetésű, mainstream tabletje, amelyet utoljára 2021 szeptemberében frissítettek a gyorsabb A13 Bionic chippel, Ultra Wide 12 megapixeles előlapi kamerával és még sok hasznos funkcióval.

A kilencedik generációs iPad ugyanúgy néz ki, mint a korábbi modellek, ugyanakkor alumínium háza kissé vastagabb, mint az iPad Air és iPad Pro típusoké.

A hetedik és nyolcadik generációs eszközökhöz hasonlóan az Apple iPad 9-es továbbra is 10,2 hüvelykes kijelzőt kínál, amely nagyobb nézhető felületet kínál, mint a néhány éve eladott 9,7 hüvelykes iPad. A 10,2 hüvelykes iPad az Apple legkisebb kijelzője a 8,3 hüvelykes iPad mini után. A 10,2 hüvelykes kijelző felbontása 2160 x 1620, 264 pixel per hüvelyk, és közel 3,5 millió pixelt kínál 500 nites fényerő mellett.

A készülék már tartalmazza az Apple A13 Bionic chipjét, amelyet először 2019-ben az iPhone 11 és iPhone 11 Pro eszközökkel mutattak be. Bár lassabb, mint az iPad Air A14 chipje, sokkal gyorsabb, mint az előző A12 chip.

Fókuszban a fényképezés és a videók készítése

Az Apple iPad 9 egy jelentősen továbbfejlesztett, 12 megapixeles Ultra Wide előlapi kamerát is kapott, 122º-os látómezővel és ƒ/2,4-es rekesznyílással, ami jelentős frissítés a korábbi 1,2 megapixeles FaceTime kamerához képest. Az előlapi kamera támogatja a Center Stage funkciót is, hogy a témát keretben tartsa video hívások közben.

Hogyan működik a Center Stage az Apple iPad 9-esen?

A Center Stage be van építve a FaceTime alkalmazásba, de működik a szoftvert támogató, harmadik féltől származó alkalmazásokban is. Az olyan applikációk, mint a Zoom, a Google Meet,, a Skype, a Microsoft Teams és a Filmic Pro beépített Center Stage-gel rendelkeznek. A FaceTime alapértelmezés szerint a Center Stage funkcióval működik, de ha nem, akkor engedélyezzük a „Beállítások” alkalmazásból. Mivel a szoftver kiváló minőségű, széles látószögű kamerákra támaszkodik, ezért ezek csak bizonyos iPad és iPad Pro modelleken érhetők el.

Kielégítő tárterület és hosszú üzemidő az Apple iPad 9-en

Az okoskészülék 64 GB-os tárhellyel indul, és 256 GB-os belső memóriát kínál, ami megduplázza az előző generáció alaptárhelyét.

Az iPad további jellemzői közé tartozik a 8 megapixeles kamera 1080p videórögzítéssel, a Gigabit-osztályú LTE a mobilmodellekhez, az egész napos 10 órás akkumulátor-üzemidő, a Touch ID, az Apple Pay támogatás és a WiFi. Az Apple Pencil támogatás szintén elérhető, és van egy Smart Connector is, így az iPad együttműködik a 10,2 hüvelykes iPad intelligens billentyűzetével.

A kilencedik generációs iPad továbbra is megfizethető, belépő szintű táblagép az oktatási intézmények és a kis költségvetésű felhasználók számára.

Vásárlói tapasztalatok

A kilencedik generációs iPadről szóló vélemények pozitívak, a véleményezők általában úgy érzik, hogy az előnyöket igazolja a tárhely, a teljesítmény és az előlapi kamera fejlesztése szempontjából. Általánosságban elmondható, hogy egy „elég jó” belépő szintű tabletről van szó, amely termék ideális a digitális oktatásra, szabadidős tevékenységre vagy a home office-ban végzett munkához. 

Az új Apple iPad 9-es egyik legnagyszerűbb fejlesztése az alaptárterület 32-ről 64 GB-ra történő növelése, bár egyes felhasználók számára még ez sem lehet elég, és ne felejtsük el, hogy az Apple termékek tovább nem bővíthetők ellentétben a Samsung modellekkel, ahol SD kártyával további belső tárterület nyerhető.

Hirdetés
Tamás Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt