A Xiaomi az egyik legnépszerűbb kínai okostelefon márka, ehhez kétség sem fér. Sikerének egyik nagy titka, hogy a csúcskategóriás készülékeket is megfizethető áron kínálja. Már meg is van a dátum, hogy mikor érkezik a vállalat legújabb csúcskészülék, a Xiaomi Mi5.

A cég operatív ügyekért felelős alelnöke, Liwan Jiang ma bejelentette, hogy a legújabb zászlóskészüléket február 24-én fogják bemutatni. Néhány kép már kiszivárgott a készülékről és Liwan azt is elárulta, hogy még több infó fog napvilágot látni a készülékről január 26-án, kedden.

A február 24-i médiaesemény várhatóan 2 órás lesz, és valószínűleg más modellekről is lesz szó, nem csak a Xiaomi Mi5-ről. De hogy mit is tud a készülék, azt az alábbiakban részletezem.

A Xiaomi Mi5 vélhetően egy Snapdragon 820-as processzort fog kapni, melyhez egy Adreno 530-as grafikus gyorsító párosul. A kijelző mérete 5,2″ lesz, és elérhető lesz 1920×1080 és 2560×1440 pixeles felbontásban is. Érkezhet 3GB és 4GB RAM memóriával ellátott modell is, melyeknek 16GB, 32GB vagy 64GB belső tárhelyük lesz. Néhány jelentés szerint a készülékben 13 megapixeles előlapi kamera lesz, hátul pedig 16 megapixel felbontást kap. Az akkumulátor 3030 mAh kapacitású lesz, és várhatóan Android 6.0-t fog futtatni a legújabb MIUI felhasználói felülettel. Az említett információk még nem hivatalosak.

A kiszivárgott képeket itt láthatjátok (katt a képre a nagyobb méretért)

The-Xiaomi-Mi-5-will-be-unveiled-on-February-24th (3) The-Xiaomi-Mi-5-will-be-unveiled-on-February-24th (2) The-Xiaomi-Mi-5-will-be-unveiled-on-February-24th (1) The-Xiaomi-Mi-5-will-be-unveiled-on-February-24th

Forrás és további infók: ITT

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.