Korábban merültek fel pletykák azzal kapcsolatban, hogy a Nokia újra visszatérne az okostelefonok gyártói közé, azonban a vállalat weboldalán megjelent egy kijelentés, miszerint a Nokiának “nincs szándékában okostelefonok gyártása és/vagy forgalmazása”.

Nokia-Lumia-830-hero1

Múlthéten néhány hír arra engedett következtetni, hogy a Nokia tervezi a visszatérést a mobilpiacra. Egy belsős jelentés jelent meg ezzel kapcsolatban, hogy a Nokia 2016-ban újból okostelefonokat fog gyártani. A Nokia külön nem említi állításában, hogy nem vesz részt a közeljövőben okostelefonok tervezésében, csupán azt említik meg, hogy a cégnek nincs tervbe véve az okostelefonok gyártása/eladása, és pont ez az a hiányosság, amin kaptak is az emberek. A ReCode nevű oldal jelentésében az áll, hogy a Nokia fogja licenszelni a dizájnt különféle gyártóknak, ahogy az a Nokia N1 tablettel is történt, az eszközt a Nokia dizájnolta, de a Foxconn gyártotta és reklámozta.

 

A Nokia kezét azonban leköti a Microsofttal kötött megállapodás, miszerint 2016 harmadik negyedévéig a vállalat nem adhat ki Nokia márkájú okostelefont. Rajta tartjuk a szemünket az eseményeken, amint újabbat tudunk, értesítünk titeket.

 

A Nokia hivatalos közleményét erről ITT tekinthetitek meg.
Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.