Az Apple tervei között szerepel, hogy nyit három Apple Store-t Indiában. Tim Cook a múlt héten négy napig tartózkodott az országban egyezkedve a politikusokkal. Úgy látszik a vendégeskedés nem volt hatásos, ugyanis a pénzügyminisztérium azt mondja, hogy a termékek 30%-ának helyi forrásból kell származnia. Az Apple ennek a kritériumnak nem felel meg, hiszen a cég Kínában gyártat. A pénzügyminisztérium úgy döntött, hogy az Apple termékek nem tartoznak bele a csúcstechnológia kategóriába, így nem nyithatnak üzleteket Indiában. Tim Narendra Modi indiai miniszterelnökkel is találkozott.

Tim Cook találkozása az indiai miniszterelnökkel

Tim Cook utazása után egyébként bejelentette, hogy Bengaluruban iOS fejlesztői központot nyitnak, valamint 4000-5000 munkahelyet teremtő irodát is létrehoznak Haidarábádban, ahol az Apple Maps fejlesztésével foglalkoznak majd.

Így Indiában továbbra is az olcsó telefonok uralják a piacot, a közeljövőben esélyes hogy nem nyílik Apple Store az indiaiaknál.

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: